Grafisk design, fortsättning

Plats Göteborg

Kom vidare med din grafiska design och arbeta professionellt inom en mängd olika områden?

Boka kursen nu
Här får du möjlighet att ta del av mer avancerad kunskap inom grafisk design. Du lär dig att skapa mer sammansatta produkter med hög kvalitet. Under utbildningen utvecklar du också ditt unika formspråk. Du har tidigare erfarenhet av grafisk design, men du är nu redo att bredda din kompetens.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som vill fördjupa din kunskap inom grafisk design och som tidigare har gått någon av våra diplomutbildningar i grafisk design. Du kan också ha skaffat dig motsvarande kunskap och erfarenhet genom att ha arbetat på till exempel en inhouse-byrå, en kommunikationsavdelning, en tidning eller liknande.

Du vill också bli bättre på att kunna analysera olika former av visuell kommunikation – få en större förståelse för vad man gör och varför. Tidigare har du kanske arbetat med mindre trycksaker och/eller webbsidor, men är nu redo för nya och större utmaningar. I utbildningen finslipar du också din förmåga till kreativt idéarbete och ditt konstnärliga uttryck.

Mål

Du ska utvecklas som grafisk designer på en rad olika områden. Du får en bredare kunskapsbas, som gör att du på ett säkert sätt kan hantera mer komplexa projekt.

Innehåll

Studieplanen är upplagd för att ge en god variation i utbildningen. Våra lärares kompetens gör att du får en god handledning och kan diskutera olika slags lösningar för projekt av mer övergripande och komplex karaktär.

Exempel på projekt: Grafisk profil, kampanj, förpackning och andra större designuppdrag på avancerad nivå.

I utbildningen arbetar vi exempelvis med:
– utveckling av designmetodik
– fördjupning av bildkommunikation, typografi, layout och illustrationsteknik
– mer avancerade lösningar inom Adobe-paketet
– presentationsteknik – både visuell och muntlig
– utveckling av olika analysverktyg – olika övningar som befäster tidigare kunskap
– hur man arbetar med profilering
– grafisk design för digital miljö
– kampanj som innefattar en rad olika produkter

Förkunskaper och utbildningsnivå

Om du tidigare har gått en utbildning inom grafisk design eller har skaffat dig en grund i grafiskt arbete som kommunikatör, journalist eller student på ett medievetarprogram så kan du här lätt höja dina kunskaper. Om du redan arbetar på en inhouse-byrå och vill utvecklas och kunna ta mer ansvar, är denna utbildning lämplig för dig. Utbildningen ger dig en gedigen plattform för att gå vidare till en högre utbildning eller att arbeta med grafisk design på en mer avancerad nivå.

Undervisningsform

Lärarledda lektioner som innefattar både teoretiska moment och praktiska uppgifter inom såväl designområdet som de digitala verktygen.

Övrig information

Kursavgiften kan delbetalas under terminen. För dig som är Mac-användare; våra IT-kurser ges i datorsalar där operativsystemet är Windows, men det mesta i de programvaror kursen omfattar ser likadant ut i Mac.

Kursmaterial

Kompendier och sammanfattningar samt relevant facklitteratur.

Lärare

Våra lärare har, förutom akademisk utbildning inom sina fackområden, mångårig yrkeserfarenhet. De har alla även en lång erfarenhet av att undervisa.

Dina lärare på kursen blir Maria Ahlström, Christel Copp (huvudlärare), Daniel Eriksson, Ulla Ohlson och Daniel Eriksson.

Kursledare

Christel Copp

Christel Copp har en magisterexamen från Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg och hon arbetar sedan många år som grafisk formgivare inom det visuella området, och undervisar även vid Göteborgs universitet och Chalmers Tekniska Högskola. Christel har stor erfarenhet av att undervisa i visuell kommunikation och presentationsteknik. Vid sidan av detta har hon många uppdrag inom det grafiska området.

Christel är en eftertraktad föreläsare vid högskolor och inom näringslivet. Medlem av Talarforum i Stockholm.

Christel Copp

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
10 sep 2021 - 26 nov 2021
Fr 09:00 - 12:00
Tillfällen
14
Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
64
Kurs-ID
1099605
Pris
11900 kr