Komvux på Folkuniversitetet

Komplettera dina betyg inför högskolestudierna eller gå en utbildning som leder till en ny yrkeskarriär.

Vår verksamhet inom Komvux anordnas på uppdrag av olika kommuner. Alla utbildningar är kostnadsfria och studiemedelsberättigande. Du ansöker direkt till vuxenutbildningen i din kommun.

På komvux kan du läsa både enstaka kurser och yrkesinriktade utbildningar. Du får kunskaper som gör att du kan gå vidare till högskolestudier eller till ett arbete. Många kurser går att läsa på distans.

Komvuxkurserna riktar sig till dig som är mellan 20-65 år. Vi vänder oss till flera målgrupper och anpassar verksamheten till de studerandes förutsättningar och behov.

På Folkuniversitetet får du alltid ett personligt och professionellt bemötande. Våra kompetenta och engagerade lärare har lång erfarenhet av vuxenutbildning. De hjälper dig att bli väl förberedd för nästa steg i din egen planering.

Om din hemkommun inte erbjuder dig en plats på komvux men du ändå vill läsa upp ditt betyg, kan du köpa en kurs hos oss som förbereder dig för en prövning. Därefter är det kommunen som genomför din prövning och sätter ditt betyg. Om din arbetsgivare köpt utbildningen åt dig kan du genomföra din prövning hos oss och även få betyg från oss.

Två personer bredvid varandra har roligt på en lektion på Komvux