Måleri och teckning

Plats Göteborg

En grundläggande kurs i teckning och måleri med färg- och materiallära samt bildkomposition.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen passar för såväl nybörjare som för de som målat eller tecknat en del tidigare.

Våra konstkurser är från 16 år.

Mål

Kursdeltagaren ska efter avslutad kurs ha fått ökade kunskaper i måleri och teckning samt kommit igång med sitt eget bildskapande och fått lust att fortsätta att utvecklas.

Innehåll

Grundläggande tekniker i teckning och måleri med färg- och materiallära samt bildkomposition. Vi använder stilleben och modellstudier under nio studietimmar som utgångspunkt för våra alster.

Undervisningsform

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter. Självständigt arbete under handledning.

Litteratur/material

Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver bland annat färg, penslar, rit- skissblock, blyertspennor samt radergummi. Första tillfället ägnas åt teckning och då används kol, blyerts, radergummi och skissblock men tag gärna med dig det material du har hemma. Läraren går igenom övrigt material vid första tillfället så vänta med inköp.

Utvecklingsmöjligheter

Vill du lägga ner mycket tid och kraft kan vi föreslå Folkuniversitetets konstlinje.

Tips/mervärde

Det går att måla miljövänligt även med vanlig oljefärg genom att utesluta terpentin och petroleumbaserade lösningsmedel, fernissor etc. Det enda som behövs är linolja.

Färgen används i "tubkonsistens" och eventuellt tillsätts linolja i små mängder för att göra färgen mer utstrykningsbar. Målningssättet är "a la prima" och lämpar sig inte att måla i skikt. En följd är hög glans och långa torktider.

Penslar rengörs efter avtorkning med såpa och vatten.

Folkuniversitetet har tagit beslut om att inga kadmiumfärger är tillåtna i undervisningen. Det finns syntetiska pigment som fungerar som substitut. Dessa färger betecknas också som kadmiumfärger, men har ofta tillägget Hue (vanligast), Sub eller Imit beroende på fabrikat. Välj gärna nya och mindre miljöstörande arbetsmaterial som vattenbaserad oljefärg.

Medverkande

Jürgen Asp

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
04 nov 2020 - 02 dec 2020
On 09:30 - 15:00
Tillfällen
5
Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1077591
Pris
3475 kr