Cambridge English

Bevisa dina kunskaper i engelska. Cambridge English-examina godtas av 20 000 institutioner runt om i världen.

Cambridge english

Dina gymnasiekunskaper i engelska räcker förmodligen ganska långt. Men räcker de för att arbeta eller studera utomlands?

Cambridge English Qualifications är internationellt gångbara diplom i engelska som många universitet och arbetsgivare utomlands värderar högt. I Sverige genomförs examinationerna av Folkuniversitetet i nära samverkan med enheten Cambridge Assessment English vid University of Cambridge. Kontakta ditt lokala testcenter för testdatum, avgifter och ansökningshandlingar.

Vi kan erbjuda Cambridge English-examina i allmän/akademisk engelska eller affärsengelska. Inriktningarna ligger på olika språknivåer.

Allmän/akademisk engelska

Du som vill visa att du har breda kunskaper i det engelska språket eller studera på universitetet bör ta en av följande Cambridge English-examen.

B1 Preliminary

Denna examen ligger på nivå B1 på Europarådets nivåskala - den så kallade tröskelnivån. Denna examen testar att man klara sig på arbete och fritid på engelska. 
Läs mer om B1 Preliminary

B2 First

Denna examen ligger på nivå B2. Detta är ett välkänt diplom som accepteras i hela världen inom handel och industri och vissa utbildningsinstitutioner.
Läs mer om B2 First

C1 Advanced

Denna examen ligger på nivå C1. Diplomet är avsett för dig som behöver kunskaper i engelska för arbete och studier. Det accepteras av många brittiska och amerikanska universitet som bevis på tillräckliga kunskaper i engelska.
Läs mer om C1 Advanced

C2 Proficiency

Denna examen ligger på nivå C2 och är en examen på universitetsnivå som kräver hög språklig kompetens. CPE uppfyller kraven på kunskaper i engelska vid samtliga brittiska universitet samt för universitet i andra engelsktalande länder.
Läs mer C2 Proficiency

Affärsengelska

Cambridge English-examina i affärsengelska vänder sig till dig som använder engelska i internationella affärsrelationer. Examen finns på tre språkliga nivåer.

B1 Business Prelinimary

Denna examen ligger på nivå B1 - den så kallade tröskelnivån. Denna examen testar att man klara sig på arbete och fritid på engelska.
Läs mer om B1 Business Prelinimary

B2 Business Vantage

Denna examen ligger på nivå B2. Detta är ett välkänt diplom som accepteras i hela världen inom handel och industri och vissa utbildningsinstitutioner. 
Läs mer om B2 Business Vantage

C1 Business Higher 

Denna examen ligger på nivå C1. Diplomet bevisar att du har mycket bra kunskaper i engelska och du kan använda språket utan förhinder i professionella sammanhang. 
Läs mer om C1 Business Higher

Kontakt

Telefon: +46 46 19 77 00
E-post: kundservice.syd@folkuniversitetet.se