Samarbeta med oss

Folkuniversitetet samarbetar med organisationer, grupper och föreningar inom kultur och bildning.

Våra samarbeten Folkuniversitetet i Trollhättan

Starta en studiecirkel nu

Charlies teater Skara

Charlies teater vänder sig till alla barn och ungdomar som har ett kulturintresse. Vi samarbetar med studieförbundet Folkuniversitetet och våra ledare är utbildade studiecirkelledare.

Charlies teater

Forum för poesi och prosa

Till Forum för poesi och prosa kommer varje månad Sveriges främsta författare för att läsa ur och berätta om sina aktuella böcker. Poesi blandas med prosa, veteraner med debutanter och nästan varje gång gästas vi av en författare från något av våra nordiska grannländer. Varmt välkommen!

Forum för poesi och prosa

Showskolan ShowStage

Showskolan Showstage ger dig grundläggande kunskaper i show och scenframträdande samt musikalteater. Utbildningen består främst av de tre hörnstenarna drama, dans och sång och leder fram till en uppsättning av en musikal eller showproduktion som ger dig en gedigen kunskapsbas i produktionsarbete hur man bygger upp en musikal/show.

Showskolan har tidigare satt upp ”Dirty dancing" (2009), "En värsting till syster" (2010), "Moulin Rouge"(2011), "Pretty woman" (2013) "Gals n Pals (2013) " Fyra bröllop och en begravning (2014)”.

Showskolan Showstage

Skara Senioruniversitet

Skara Senioruniversitet är en ideellt och politiskt obunden förening för seniorer i Skara med omnejd. Föreningen betonar utrymme för diskussioner, samtal och gemenskap i seminarieform, med ett varierat utbud av ämnen. Grundtanken är fördjupningsseminarier på dagtid.

Skara Senioruniversitet

SAAB:s Gammaldansförening

SAAB:s Gammaldansförening bildades 1975 i Trollhättan. Det började år 1965 med ett gäng SAAB-anställda som med respektive träffades en gång i månaden. Intresset ökade och till slut bildades föreningen i mars 1975 på Folkets Hus i Sjuntorp och då blev 125 personer medlemmar.

SAAB:s Gammeldansförening

Vänersborg Filmstudio

Stora Biografen i Vänersborg hör till landets äldsta biografer som fortfarande används för filmvisning.

Vänersborgs Filmstudio

Vattenfall Västsveriges Veteraner

Vattenfall Västsveriges Veteraner bildades 1992 med målet att skapa och upprätthålla kontakter emellan pensionerade arbetskamrater samt verka för ömsesidiga kontakter mellan VVV och Vattenfall.

VVV livaktiga verksamhet presenteras årligen i ett program. Till de föreningsgemensamma aktiviteterna räknas årsmötet (våren) och höstmötet samt intressanta dagsutflykter till historiska och kulturella platser och emellanåt någon längre resa.

Vattenfall Västsveriges Veteraner

Trollhätte-Gillet

Trollhätte-Gillet är en kulturhistorisk förening som bland annat ger ut litteratur om Trollhättans historia. Föreningen har som mål att inneha flest boktitlar i världen om Trollhättan i sitt bibliotek.

Trollhätte-Gillet

Novemberfestivalen

Novemberfestivalen är Sveriges nationella arena för unga filmare. Festivalenutgör en unik årlig mötesplats där filmare och publik kan utbyta erfarenheter, vädra åsikter och knyta nya kontakter över ålders- och regiongränser.

Novemberfestivalen

Studentkåren vid Högskolan Väst

Studentkåren vid Högskolan Väst har sedan 1990 drivits av studenter för att bevaka studenternas intressen samt utveckla utbildningarna på lärosätet.

Studentkåren vid Högskolan Väst