Andreas Olssons resa i Folkuniversitetet

Andreas berättar hur hans liv har förändrats efter att han kom i kontakt med Folkuniversitetet Dalarna.

Andreas Olsson

Jag började min resa hos Folkuniversitetet genom arbetsförmedlingens Stöd och Matchning, STOM. Där fick jag stöd och hjälp för att söka ett jobb och hur jag genom mitt personliga brev, och CV gjorde mig mer attraktiv som en arbetssökande på arbetsmarknaden.

Jag fick också hjälp med hur man bör navigera en arbetsintervju och fick träna med dom andra där på att bli intervjuad. Så småningom så kom jag i kontakt med en man som äger en fönsterrenoverings firma och dom behövde extra hjälp.

Inte långt efter det så började jag jobba för honom jag har även sedan tidigare ett stort intresse inom datorer och allt annat som rör IT och hade fått nys om att Folkuniversitetet hade en IT utbildning som verkade väldigt lockande i mina ögon, IT-infrastrukturspecialist. Så under tiden som jag arbeta så studerade jag även på deltid för att få de betygen som krävdes för att jag skulle få komma in på utbildningen, vilket jag sedan gjorde. Jag har nu bara en termin kvar för att få mitt examensbevis.

Så under min tid hos Folkuniversitetet så har jag fått hjälp med att söka jobb, fått ett arbete som gav mig arbetslivserfarenhet, och kommit in på en utbildning inom ett ämne och en yrkesform som jag har ett stort intresse för.