MediYoga: Stärker och lugnar kropp och sinne

Senast ändrad

På Carolina Samuelssons grundkurs i MediYoga på distans är alla välkomna – ung som gammal, nybörjare och vana yogisar. Kursen varvar mjuka kroppsövningar med andningstekniker och meditation som både lugnar och ger förnyad energi.

Carolina Samuelsson

– Fördelen med att kursen går på distans är att du kan vara med oavsett var du bor. Och skulle du känna dig lite krasslig kan du vara med utan att smitta någon, säger Carolina Samuelsson, som undervisat i MediYoga i snart 10 år.                 

Varför ska man gå din kurs ”MediYoga (Medicinsk Yoga) Distans Live?
– MediYoga är bra för oss ur flera olika perspektiv; till exempel arbetar yogaträningen på många olika nivåer och med flera av kroppens system samtidigt. Att yoga och meditera med andra i grupp är en skön känsla, och du fyller på lugn, harmoni och förnyad energi.

Vad gör ni på kursen?
– Vi gör grundläggande pass i MediYoga som innefattar mjuka kroppsövningar, som anpassas efter utövarens förmåga. Du får också lära dig yogiska andningstekniker, fokusering och koncentrationstekniker, till exempel att yoga med mantra. Varje yogapass avslutas med djupavslappning och meditation. Du får lära dig enkla, sköna tekniker för avslappning harmoni och energi. 

Vem vänder sig kursen till?
– Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som yogat tidigare. Den här yogaformen passar de flesta personer – ung som gammal! 

Vill du avslöja någon godbit man kommer lära sig på kursen?
– Det varierar lite från kurs till kurs, men det kan vara teman om hur man vitaliserar och balanserar kroppens körtlar, hur man bygger upp kroppens energi genom att aktivera olika kroppslås (Bandas) tillsammans med andningsövningar, hur man ökar syremättnaden i blodet genom andning – och mycket mer.

Vad tycker du är roligast med att undervisa?
– Att lära ut tekniker och verktyg så att mina deltagare mår bättre och blir friskare och blir mer rörliga i kropp och sinne.

Vad säger dina deltagare?
– Att de känner sig lugnare och får mer kontakt med sitt inre. Och ibland släpper smärtor och spänningar i kroppen som gör dem starkare och rörligare.

Kort om Carolina Samuelsson
Carolina Samuelsson är certifierad MediYoga-instruktör och MediYoga-terapeut och har undervisat i MediYoga sedan 2012. Carolina har alltid varit intresserad av rörelse, dans, yoga och meditation. Hon arbetar också med PowerYoga, Pilates och Holy Fire®lll Reiki.