Att undervisa är en win-win för mig

Marie Werner har över 25 års erfarenhet från fastighetsbranschen. Vid sidan av jobbet som vd på Mölndalsbostäder är hon lärare på utbildningen Diplomerad Fastighetsförvaltare.

Marie Werner fastighetsförvaltare

Förutom att Marie Werner undervisar på utbildningen till Diplomerad Fastighetsförvaltare som anordnas av Folkuniversitetet i Göteborg har hon sedan några år varit med och utvecklat innehållet för att den ska vara så relevant och aktuell som möjligt.

– Att undervisa är verkligen en win-win för mig. Det är nyttigt för mig att hålla mig uppdaterad kring alla lagar och regler som hela tiden ändras. Men också att få tänka till kring de spännande och kloka frågor som deltagarna har. Jag inser varje gång jag undervisar att man verkligen aldrig blir fullärd, säger Marie Werner.

Som fastighetsförvaltare kan du ha många olika roller, beroende på vilket bolag du arbetar hos. Egenskaperna du behöver ha för att bli en bra relationsförvaltare är till exempel inte desamma som du behöver för att bli en bra teknisk förvaltare.

– Eftersom rollen som fastighetsförvaltare kan se så olika ut behöver man tänka till om var man skulle vilja arbeta. På ett litet bolag kommer du få göra mycket av allt. På ett större bolag kan du bli mer specialiserad inom din roll, säger Marie Werner.

Det finns goda arbetsmöjligheter inom fastighetsbranschen, men för att dra full nytta av utbildningen är det enligt Marie Wener bra om du har tidigare erfarenhet och ett befintligt kontaktnät.