Koll på tiden? Tips för ungdomar om mindre stress

Hur kan du minska stress och må bättre samtidigt som du utvecklas? Petra Brask, effektivitetskonsult, förklarar hur din hjärna fungerar och hur du kan leva hjärnsmart. Du får tips för att ta dig igenom din ungdomstid - på ett hjärnsmart sätt. Ungdomar går gratis, vuxna betalar 200 kr!

Om du känner att det är tufft att gå i skolan och vara ung idag så är det inget fel på dig. Välkommen till en inspirerande kväll. Passar ungdomar i spannet 13-20 år. Ta gärna med en vuxen som också behöver inspiration!

Anmälan och pris

• Ungdomar (under 20 år) betalar ingenting. Anmäl dig och välj 'fakturabetalning' och notera Ungdom i 'meddelanderutan' - då blir det avgiftsfritt. Passar ungdomar från 13 till 20 år.
  • Vuxna betalar 200 kr, faktura kommer när du anmält dig.
  • Vi bjuder på frukt och juice.

Ur innehållet

Så här underlättar du för din "hjärnas dirigent" att komma igång med de exekutiva funktionerna:

• Starta, ta initiativ och komma igång med saker
  • Skapa struktur i vardagen
  • Planera, prioritera och organisera och uppskatta tiden i förhållande till allt du ska göra
  • Fokusera, fördela och hålla kvar uppmärksamheten både med och utan distraktioner och avbrott
  • Motivera dig själv till att ta tag i saker och få saker gjorda
  • Reflektera och anpassa dig till vår omgivning och de situationer du möter
  • Hejda (oönskade) handlingar – ha en impulskontroll
  • Minnas och hantera information i arbetsminnet så att den sedan kan lagras i långtidsminnet.//

Tack vare forskning vet vi idag mycket mer om hur vi kan använda vår hjärna klokt och skapa de bästa förutsättningarna för utveckling och inlärning.

Om föreläsaren

Petra Brask är expert på effektivitet och syns ofta i TV, radio, press och på YouTube. Hon har undervisat tusentals människor i tidseffektivitet och effektiva metoder, både i Sverige och internationellt. 2017 släppte hon sin bok Vem bestämmer över din tid? konsten att frigöra tid och energi (Lava Förlag) Nu kommer hon med uppföljaren som riktar sig till ungdomar Koll på tiden? Tips för skola, fritid, vänner, sömn (Lava Förlag). Petra har själv uppfostrat tre ungdomar och föreläser på skolor samt coachar unga i konsten att få ihop skola, vänner, fritid och sömn. Hon utgår från den senaste forskningen om hjärnan och inlärning, och erfarenheten från sina många år som effektivitetskonsult. Med humor, värme och insikt brinner hon för att hjälpa våra ungdomar, vår framtid.

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
19 feb 2019
Slutdatum
19 feb 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
1 dagar
Ti 17:30 - 19:00
(En studietimme är 45 minuter)
1 st

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners