Sfi Folkuniversitetet Jönköping

Välkommen till sfi Folkuniversitetet i Jönköping. Genom att studera sfi (svenska för invandrare) på Folkuniversitetet lär du dig det svenska språket och får värdefull kunskap om vardagsliv, arbetsliv och samhälle. Hos oss går du snabbaste vägen till vidare studier och arbete.

Sfi (svenska för invandrare) kan du studera på Folkuniversitetet i Jönköping.

Sfi på Folkuniversitetet i Jönköping

På Folkuniversitetet pratar alla våra lärare svenska med dig direkt från start och du tränar dina språkkunskaper under hela skoldagen. Utöver din klass har du en studiegrupp som delar dina mål och intressen.

Vår undervisning är individanpassad vilket innebär att du följer en egen studieplan och har individuella samtal kontinuerligt. Studierna är anpassade efter din språkliga nivå och din studiebakgrund. Vi följer Skolverkets kursplaner för sfi.

Efter sfi kan du studera vidare på Folkuniversitetet och läsa till exempel grundläggande svenska som andraspråk och gymnasiekurser i svenska som andraspråk.

Folkuniversitetet har ett nära samarbete med de skolor som har yrkesutbildning och tillsammans med kommunen gör vi så att du som ska läsa kombinationsutbildning kan göra det precis när du är redo för det.

Var ligger Jönköping sfi-skola?

Folkuniversitetets sfi ligger på Huskvarnavägen 156. Du tar dig enkelt dit med buss och linje 4 stannar precis utanför skolan. Vi finns i moderna och ljusa lokaler som är helt anpassade till utbildning.

Studietid och lektioner

Du kan studera på dagen och på kvällen. Beroende på dina behov och situation med arbete och studier har du ett eget schema med det antal timmar som passar dig.

Mer information och anmälan till sfi på Jönköpings kommuns hemsida:

Utbildning i svenska för invandrare (sfi) - Jönköpings kommun (jonkoping.se)

Kontakt

E-post: komvux.jonkoping@folkuniversitetet.se

Telefon: 036-290 64 20