Skrivarkurs för höstlovslediga, 13-16 år

Plats Stockholm

Gillar du att skriva? Vill du utveckla ditt skrivande och träffa andra med samma intresse?

Boka kursen nu

Förkunskaper
Det enda som behövs är viljan och lusten att få igång det egna skrivandet. Kursen vänder sig till dig som är mellan 13 och 16 år och gillar att skriva. Du behöver inte ha några särskilda förkunskaper.

Kursupplägg
Vi gör inspirerande skrivövningar och har intressanta diskussioner om skrivande i olika former. Vi läser varandras texter och samtalar om dem. Vi pratar om hur man kommer igång med sitt skrivande och om vad som händer när man visar sin text för någon annan. Under handledning av en yrkesverksam författare får du arbeta med dina texter i en liten grupp om max nio deltagare.

Angående Covid -19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare.
Klara Krantz debuterade 2013 med ungdomsromanen Ge mig arsenik, som 2017 följdes av den uppmärksammade Under odjurspälsen, även den för ungdomar. Klara är utbildad i skrivarpedagogik på Skurups folkhögskola, och vid sidan av skrivandet håller hon skrivarkurser och workshops för barn och unga. Hon jobbar även på bibliotek och som trädgårdsmästare. ”Det jag vill förmedla med mina kurser är hur roligt och – faktiskt - lätt det kan vara att skriva! Att du som deltar ska gå därifrån och tänka oj, wow, kunde jag skriva det här?”

Medverkande

Klara Krantz

Har du frågor?

Kontakta Skrivarakademin i Stockholm

skrivarakademin@folkuniversitetet.se

Tid
26 okt 2020 - 29 okt 2020
Må 10:00 - 15:15
Ti 10:00 - 15:15
On 10:00 - 15:15
To 10:00 - 15:15
Tillfällen
4
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1073539
Pris
Ordinarie pris:
2225kr
Med rabatt:
1668 kr
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.