TV-manus miniserie, sommar

Plats Distans

Vill du lära dig skriva TV-manus till en miniserie? En miniserie för nätet kan ha avsnitt som är 5 - 8 minuter långa och serien kan bestå av 6 - 10 avsnitt.

Boka kursen nu

Ur innehållet

Hur hittar jag min grundidé? Hur gjorde de i ”Stranger things”, eller i serierna: ”Bonusfamiljen”, ”Skam” och ”Jenter”? Var utspelar sig berättelsen? Vad är huvudkonflikten? Hur hittar jag karaktärer som fascinerar? Vilken är huvudkaraktärernas utveckling? Finns det en avslutad historia i varje avsnitt eller bygger historien på en längre sammanhängande historia? Eller är den en kombination av båda? Vad är temat, vilken stil och ton har serien? Vilken målgrupp vänder den sig till? Hur pitchar man sin miniserie?
:

Kursupplägg

Under ledning av professionell manusförfattare/dramaturg utvecklar du din serieidé. Utifrån deltagarnas behov talar vi serie-dramaturgi och studerar scener ur mini-serier. Du börjar med att ta fram ett synopsis till varje avsnitt. Sen skriver du första avsnittet(piloten) Förutom kursledarens professionella genomgång av dina scener bidrar gruppen med många och spännande idéer och infallsvinklar till det du har skrivit. Du skriver på ditt manus själv mellan gångerna och vi går igenom det på kursen. Fem kursdagar: 28/6 - 2/7, samtliga dagar kl 10.00 - 15.15.

Kursledare

Peter Bull-Simonsen är regissör och manusförfattare med TV-producentutbildning på TV4, manusutbildning på StDH (Stockholms dramatiska högskola) och scriptdoctorutbildning på SVT. Han har skrivit långfilmsmanus med stöd av Svenska Filminstitutet, arbetat som dramaturg åt olika långfilmsproducenter och skrivit operalibretto till Cecilia och Apkungen på Drottningholmsteatern.

Kursledare

Peter Bull-Simonsen

Peter Bull-Simonsen undervisar i film- och TV-manus på våra fristående kurser och på Skrivarlinjen Distans. Han är regissör och manusförfattare, utbildad på TV4, Dramatiska Institutet, SVT och för Linda Seger.

Peter har skrivit långfilmsmanus, arbetat som dramaturg åt olika långfilmsproducenter och skrivit operalibretto till Cecilia och Apkungen på Drottningholmsteatern som visades på SVT. Peter har i över tjugo år handlett i utvecklingen av filmmanus på filmskolor och universitet runt om i Sverige. Han är även sedan 2015 huvudlärare på Linnéuniversitetets ettåriga distansutbildning i konsten att skriva filmmanus.

"Jag vill ge mod, fantasi och verktyg till att kunna skapa sagolika filmmanus ur verklighetens smärtpunkter."

Peter Bull-Simonsen

Har du frågor?

Kontakta Skrivarakademin i Stockholm

skrivarakademin@folkuniversitetet.se

Tid
28 jun 2021 - 02 jul 2021
Må 10:00 - 15:15
Ti 10:00 - 15:15
On 10:00 - 15:15
To 10:00 - 15:15
Fr 10:00 - 15:15
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1099284
Pris
4500 kr