Podcast – gör din egen podd

Plats Poppius

Är du fascinerad av podcasts och drömmer om att skapa din egen? Eller ska du starta en i din yrkesroll? Denna kurs ger dig de verktyg du behöver för att komma igång med en podd. Från idé och produktion till att hitta samarbetspartners – du lär dig hur du skapar, publicerar och gör din podcast framgångsrik.

Boka nu

Innehåll

Podcast är det enklaste och billigaste sättet att nå ut till en stor publik.  Med bara en dator och en enkel mikrofon, eller till och med en smartphone, kan du starta en podd. Kursen lär dig hur du omvandlar din passion till praktiska färdigheter, och tar dig genom alla steg från idé till en färdig podcast. Du får möjlighet att utveckla din podcastidé, lära dig att intervjua, skriva manus, spela in, redigera och publicera din podd. Dessutom får du lära dig om podcastens historia, senaste trenderna och dess framtid.

Denna kurs är perfekt för dig som vill starta en podcast, oavsett om det är av eget intresse eller för ett företag eller en organisation.

Ur kursinnehållet

Podcastproduktion: Lär dig hur du utvecklar ditt format, gör förberedelser, producerar och distribuerar din podcast.
Intervjuteknik: Behärska konsten att genomföra fängslande intervjuer. Lär dig att ställa rätt frågor som engagerar och får din gäst att öppna sig.
Dramaturgi: Lär dig formeln för en engagerande podcast med en inledning, en spännande mitt och ett slut som fångar lyssnarens intresse.
Utrustning: Hitta rätt mikrofoner och ljudredigeringsprogram som passar för din podcast.
Interaktivitet och sociala medier: Lär dig hur du engagerar din lyssnare och använder sociala medier för att marknadsföra din podcast.
Nätverkande och partnerskap: Tips för att hitta samarbetspartners och finansieringsmöjligheter för din podd. 

Förberedelser

Inför kursstarten rekommenderar vi att du avsätter tid för att bekanta dig med ett ljudredigeringsprogram. Det finns flera kostnadsfria alternativ tillgängliga online som du kan ladda ner och experimentera med.

Kursledare

Mohamed El Abed är en pionjär och strateg inom podcast- och ljudbranschen, med en omfattande erfarenhet från public service, kommersiell mediaproduktion, podcasts, den ideella sektorn, varumärkesbyggnad och marknadsföring. Som en erfaren utbildare och föreläsare inom podcast har han lett utbildningar för företag, organisationer och journalister över hela världen.
Mohamed har producerat prisbelönta och internationellt uppmärksammade radio- och podcastprogram, samt framträdande marknadsföringskampanjer. Han är medgrundare av Soundtelling, Sveriges första podcastbyrå, som nu är en del av Third Ear Studio-koncernen.

Anmälningsvillkor

Kursledare

Mohamed El Abed

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
16 apr 2024 - 16 apr 2024
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tis 16 apr 2024 kl 09:00-16:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
109682
Pris
6500 kr