Argentinsk tango (N)

Plats Linköping

Ta chansen att lära dig grunderna i pardansen tango. Det är lätt att börja dansa tango men desto svårare att sluta. Ges av Folkuniversitetet i Linköping.

BOKNING

Du bokar din plats på kursen genom att ringa 013- 10 20 80. Var redo att uppge både dina och din danspartners uppgifter vid bokning. Saknar du dansparner kan du boka in dig som reserv. Du får en plats förutsatt att det finns en annan singel-anmälan som du kan paras ihop med.

Innehåll

Här lägger vi stor vikt vid att föra och följa, skapa kontakt och kommunikation inom paret. En bra grund för tangon skapas genom övningar för kroppshållning, balans, kontakt med din partner, musikalitet och variation i känslouttryck.

Vi kommer under kursen gå igenom grunderna i Argentinsk tango. Steg som ger en bra bas att bygga vidare på, övningar som hjälper dig att kommunicera i dansen med din partner, kunskap om musiken samt en introduktion till tangons speciella karaktär och kultur.

Kursupplägg

Kursen ges i jämna par.
Kursen är 10 tillfällen och gör uppehåll vecka 44.
Om möjligt så avslutas kursen med en gemensam miloga, tillsammans med de andra tango-kurserna.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna och ungdomar från 16 år och uppåt.


Förkunskaper

Kursen hålls på Nybörjarnivå (N).

Ingen förkunskap krävs. Vi lär oss grunden inom vald dansteknik. Grundsteg, introduktion och inspiration.

Kursledare

Paul Enthoven och Lise Müller

Paul Enthoven och Lise Müller har dansat argentinsk tango under många år och undervisar nu tillsammans på Dansstudions kurser.

Om Lise
Lise Müller har dansat nästan hela sitt liv, allt från västafrikansk och indisk dans till frigörande dans och balett. Sedan 2012 är det argentinsk tango som gäller och nu har hon undervisat på nybörjarkurser i tre år.

‒ Vi har kul tillsammans och lär oss med hjälp av fantastisk musik, energi och skratt en inte helt busenkel men underbar dans!

Om Paul
Paul Enthoven har deltagit i bland annat TangoCamp Sweden, festivalerna Primavera och Otoño i Stockholm och var under tre somrar i Buenos Aires för att utveckla sin dans ytterligare. Han har också hållt ett antal tangoworkshops och nybörjarkurser för föreningen TangoBegeer i Norrköping. Sedan 2019 undervisar han i tango på Dansstudion i Linköping.

‒ Tango är en underbar dans som dansas över hela världen. Jag tycker om att lära ut tango, vi har kul i gruppen och kan njuta av musiken och dansen tillsammans.

Lise Müller, Dansstudion Linköping.

Paul Enthoven

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
19 sep 2022 - 28 nov 2022
Må 18:00 - 19:30
Tillfällen
10
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1137790
Pris
1225 kr