Street 9-12 år (F)

Plats Linköping

Lär dig mer inom street! Stilens fyra utgångspunkter är karaktär, groove, attityd och musikalitet. Inspriration, kunskap och dansglädje med Folkuniversitetet i Linköping.

Boka kursen nu

Innehåll

Street är samlingsnamnet på en rad dansstilar fyllda av energi och attityd. Vi har stort fokus på rytm och att hitta känslan i musikens tydliga taktslag. Här tillkommer en stor dos med attityd och personlighet.

Kursupplägg

Kursen har uppehåll v. 44 (skollov).

Under terminen kommer vi att jobba med olika roliga teknikövningar, stegkombinationer och koreografier. Alla lärare undervisar i sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en prägel på koreografierna och på vilken musik som används som är unik för varje kurs.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är 10-12 år.

Förkunskaper

Kursen hålls på Fortsättningsnivå (F).
Grundläggande förkunskaper i teknik och motsvarande 2-4 terminers erfarenhet inom vald dansstil krävs. Vi jobbar med fördjupad dansteknik och kroppsförståelse, med inspiration och utveckling.

Material

Du tar med vattenflaska och har bekväma kläder som du kan röra dig fritt i.

Kursledare

Hanna Wennström

Hanna Wennström började dansa redan som femåring och dansat sedan dess. Efter att ha testat olika stilar fastnade hon för street och hiphop. Som danslärare vill Hanna föra vidare den dansglädje som hon själv känt hela livet.

"Det bästa med dansen för mig är det utrymme som öppnar upp för eget uttryck. Det ger alla en säker plats att få vara exakt som man är och uttrycka sig exakt som man vill. Det är därför viktigt för mig att det på mina danslektioner är ett öppet klimat där alla respekterar varandra så att vi tillsammans kan utvecklas och dela dansglädjen."

Hanna Wennström undervisar i street, hiphop för barn på Dansstudion i Linköping

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
07 sep 2022 - 30 nov 2022
On 18:15 - 19:15
Tillfällen
12
Studietimmar
16
Kurs-ID
1137636
Pris
1225 kr