Pointe 16+ Int 2 OPEN med Ane-Marie Barbut

Plats Stockholm

En tåspets-klass för dig som vill utvecklas och ta nästa steg inom balett! Här övar vi tåspetsteknik och konstnärligt uttryck, både vid stång och ute på golvet.

Boka nu

Tåspetstekniken har sedan länge varit en självklar del av den klassiska baletten. Att dansa på tå ger bilden av extrem lätthet, som om dansösen svävar över marken. Tekniken och styrkan som krävs för att uppnå detta står i skarp kontrast till uttrycket.

Klassen börjar vid stången och vi rör oss sedan ut på golvet för att fortsätta öva teknik i tåspets. Denna kurs utgör ett komplement till en vanlig balettklass men passar också perfekt för dig som till exempel går en repertoarklass.

På lektioner som innehåller tåskola är det pedagogen som avgör vilka elever som är redo att dansa med tåskor. Om du ska köpa nya skor - vänta med att sy i banden tills din lärare kontrollerat att skorna verkligen passar dig.

Förkunskaper: Intermediate 2 - minst 4 års förkunskaper inom balett, minst ett års erfarenhet på tå. Kursen är för ungdomar från 16 år och vuxna.

Kursledare

Ane-Marie Barbut

Ane-Marie Barbut antogs som nioåring vid Koreografiska skolan i Bukarest och anställdes efter studenten vid Rumänska operan. Där dansade hon i alla de stora baletterna; Svansjön, Nötknäpparen, Don Quijote med flera och turnerade runt om i Europa.

När Ane-Marie kom till Sverige 1983 vidareutbildade hon sig till pedagog vid Danshögskolan och har sedan dess undervisat professionella dansare - unga som vuxna. Som koreograf arbetar Ane-Marie nyskapande klassiskt genom att förena genuina klassiska verk med inslag av modernt. Hon har även tilldelats stipendium från Ivo Cramérs stiftelse.

"Dansen är själens språk, den har magiska krafter. Den ger glädje, tröstar, läker och ger hopp. Jag vill att mina elever ska våga vara sig själva, att de ska kunna lära sig en teknik för att kunna uttrycka känslor med kroppen. Jag älskar allt vad dans innebär och min största önskan är att få förmedla detta."

Ane-Marie Barbut

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
29 aug 2024 - 29 aug 2024
Torsdag
Antal tillfällen
14
Första tillfället
tor 29 aug 2024 kl 20:10-20:55
Plats
Birger Jarlsgatan 70, 11420 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
118054
Pris
950 kr