Konferens och möten

På Nygatan 43 i centrala Umeå hittar du ett hus fyllt av kunskap, kultur och arkitektur. I vår kreativa och historiska miljö är det lätt att hitta fokus och inspiration för ditt nästa möte eller konferens.

Vi skräddarsyr efter dina behov

Söker du efter en central lokal för möte, konferens, workshop eller event? Hos oss på Folkuniversitetet i Umeå finns lokaler för både större och mindre träffar. Här hittar du en anrik 50-tals aula, det stora Västerbottensrummet med en unik västerbottnisk konstskatt och flera klassrum för det lilla mötet. 

Konferensservice och catering

Vi erbjuder konferensservice med bland annat catering efter behov, konferensteknik med wifi, projektor, smartboard, whiteboard, blädderblock och anteckningsmaterial. Tveka inte att höra av dig om du har särskilda önskemål. 

Kombinera ditt möte med en kreativ workshop

För att verkligen inspirera ditt team, kombinera din bokning med en kreativ workshop tillsammans med en erfaren kursledare som guidar er genom en kulturskapande aktivitet.

Dansa, dreja eller måla?

I vårt hus på Nygatan finns Balettakademiens professionella danssalar för både dans och yoga. Vi har även en stor och rymlig keramikverkstad för er att prova dreja eller skulptera i lera eller gör ett besök i vår rymliga ateljé för att måla i akvarell eller akryl.

Konstvisning

I Västerbottensrummet hittar ni en unik konstskatt där flera kända västerbottniska konstnärer finns representerade. Vi tar er gärna med på en guidad konstvisning!

Konferens och möten Folkuniversitetet Umeå
Låt oss hjälpa dig och ditt team till en minnesvärd och kreativ dag!

 

Läge och tillgänglighet

Du hittar oss centralt i Umeå med gångavstånd från buss- och tågstation. Kommer du med bil finns det både gatuparkeringar och parkeringsplatser i anslutning till möteslokalerna.

Vårt hus på Nygatan är byggnadsminnesmärkt från 1950-talet och saknar hiss, vilket innebär att några av möteslokalerna enbart är tillgängliga via trappor. 

Om huset

Folkuniversitetet äger byggnaden på Nygatan sedan sent 90-tal. Huset byggdes som seminarium för huslig utbildning på 50-talet och drevs först i dåvarande landstingets regi och så småningom som en institution under Umeå universitet. Efter Folkuniversitetets övertagande används lokalerna för folkbildningsverksamhet och yrkes- och uppdragsutbildningar. Här finns danssalar, musikrum, verkstäder för konst och hantverk – men också klass- och grupprum av olika karaktär och storlek.

Vid seminariets grundande lades stor vikt vid de estetiska värdena, och flera namnkunniga personer gav sitt signum vid utformningen. Byggnaderna är ritade av arkitekt Nils Tesch och såväl fast inredning som möbler formgavs av Carl Malmsten. Möblemanget i Västerbottensrummet och Sibyllan är intakt och har renoverats under 2023.

Trädgården formgavs av Valter Bauer och har nyligt renoverats i syfte att återta de grundläggande dragen. Sedan 1993 är hela fastigheten ett statligt byggnadsminne, och som sådant ovanligt ungt - men lyfts ofta fram som ett unikt exempel på 50-talets estetik och ideal. Här finns också en konstsamling av norrländska 1900-talskonstnärer, såväl vägghängda tavlor som skulpturer, takmålning och textil.

Huset är idag en inspirerande mötesplats för kunskap, kreativitet och utveckling.

Här hittar du oss

Folkuniversitetet 
Nygatan 43, 903 30 Umeå

Se kartvy här

Kontakta oss 

För frågor, offert och bokningsförfrågan, kontakta Gunilla Backlund direkt eller fyll i nedanstående formulär.
Gunilla Backlund, HR-chef
gunilla.backlund@folkuniversitetet.se
090-711426

 

ISO 9001: Certifierad verksamhet

Folkuniversitetet är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2015. Det innebär att vi arbetar på ett strukturerat sätt där våra kunders önskemål alltid står i centrum.

Jag vill veta mer om konferens- och möteslokaler

Vad kul att du är intresserad av konferens- och möteslokalerna på Folkuniversitetet i Umeå. Vi svarar gärna på dina frågor och funderingar för att kunna skräddarsy en offert. Fyll i formuläret, så hör vi av oss till dig.

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas