FAQ

Här finns svaren på några vanliga frågor.

Såpbubbla med naturbakgrund
 • Hur anmäler jag mig till en kurs?
  Bokning till våra kurser kan du antingen göra på vår hemsida eller via vår kundservice på telefon 08-789 42 00. Vår kundservice har öppet måndag-fredag kl. 09.00-17.00 på vardagar. Dag före röd dag stänger vi kl. 13.00. 
 • När får jag kallelse och faktura?
  När vi fått tillräckligt med anmälningar skickar vi en kallelse och faktura, antingen via e-post eller vanlig post. Om du anmäler dig via hemsidan kan du betala kursen med kreditkort. Uppgift om startdatum, tid och plats står i kallelsen.

  Om kursen blir inställd på grund av för få deltagare blir du meddelad detta via e-post eller telefon.
 • Ingår kursmaterialet i kursavgiften?
  Nej, vanligtvis tillkommer det en avgift för litteratur, studiematerial och förbrukningsmaterial om inget annat uppges.
 • Kan jag delbetala kursavgiften?
  Vi kan hjälpa dig med en delbetalning om kursen är minst sex veckor lång och varje delbetalningsfaktura är på minst 500 kr.
 • Vad har era kursledare för bakgrund?
  Nästan alla våra språklärare undervisar på sitt modersmål och är därmed en källa till landets kultur och samhälle. De flesta kursledarna inom konst, konsthantverk och sceniska ämnen är verksamma konstnärer. Även kursledarna inom ekonomi, marknadsföring och ledarskap är oftast yrkesverksamma inom sina områden.
 • Hur får jag ett intyg att jag deltagit i en kurs/utbildning?
  Om inget annat anges så får du själv beställa kursintyg på genomgången kurs. Det utfärdas om du har minst 75 % närvaro. Du får intyget kostnadsfritt om du begär det samma år som du gick kursen. Ange vilken kurs/kurser det gäller i formuläret nedan så skickar vi dig ett intyg inom 2-3 veckor.
 • Är jag försäkrad när jag deltar på en kurs?
  Som deltagare är du försäkrad på väg till och från samt under pågående kurs.

 • Kan jag köpa presentkort? 
  Ja, vi har presentkort. Mer information om hur du köper våra presentkort hittar du här.  
 • Hur är tillgängligheten i era lokaler?
  I våra lokaler på Kungstensgatan 45 finns rymliga hissar mellan plan 1-6. Vi har också två handikapptoaletter. Automatisk dörröppnare finns till ingången närmast Drottninggatan. Kontakta oss för mer information om tillgängligheten i övriga kurslokaler på andra adresser.  
 • Finns det tillgång till skötbord?
  Toaletter med skötbord finns på plan 1 och 6 på Kungstensgatan 45. Kontakta oss för mer information om skötbord i övriga kurslokaler på andra adresser.