Bra konst känns i magen

Senast ändrad

Ylva Holmén är glaskonstnär och undervisar i glaskonst, akrylmålning och akvarell på Folkuniversitetet i Norrköping. För Ylva är konst en vilja att förstå och kommunicera med sin omvärld, något som känns mer aktuellt än någonsin. Hon går igång på bra konst och det ger henne inspiration till att fortsätta skapa sin egen konst.

Konstnären Ylva Holmén arbetar på eget glasverk

Vad gör du på Folkuniversitetet i Norrköping?
 –
Jag undervisar i kurser i glaskonst, akrylmåleri för nybörjare, akvarell för nybörjare samt skulptur.

Vad är roligast med att undervisa?
 –
Roligast med att undervisa på Folkuniversitetet är mötet med de människor som går kurserna. Det är en spännande blandning av olika personligheter som möts i ett gemensamt intresse och nyfikenhet kring ett ämne.

Varför ska man gå dina kurser?
– Mina kurser varvar historia, teori och praktik. Jag vill ge en helhetsbild inom det ämne jag undervisar i. Du lär dig ett praktiskt ämne samtidigt som du får ett sammanhang i hur det uppkommit och hur det praktiseras idag.

Vad betyder konst för dig?
 – För mig är konst en vilja att förstå och kommunicera med sin omvärld. Något som i dagens samhälle känns mer aktuellt än någonsin.

Har du någon förebild?
 – Jag har jättemånga duktiga konstnärer som inspirationskälla och förebilder, alltför många för att kunna få plats i en punkt. Man kan sammanfatta det med att jag verkligen går igång på bra konst. Är det genuint äkta känns det i magen och ger inspiration till att fortsätta kämpa med sitt eget.

 

Om Ylva Holmén
Ylva är glaskonstnär, verksam i Norrköping. Hon bor utanför staden tillsammans med sin man, fyra bonusbarn och en liten hund. Där har hon också sin ateljé, där hon gör den del av sin konst som inte behöver blåsas. Där håller hon även sina glaskurser. Blåser glas gör hon oftast i en glashytta i Stockholm. Hon är examinerad från Kunstakademiets Designskole Danmark, och Linnéuniversitetet i Växjö. Innan hon landade i Norrköping har hon praktiserat konst i USA, Island, och Danmark.