Samarbeta med oss

Folkuniversitetet samarbetar med grupper, organisationer, museer och föreningar inom kultur och bildning.

Starta en studiecirkel nu

Folkkören Säffle/Åmål

Folkkören startade 1982 och är idag en blandad kör som samlas en gång i veckan. De bjuder på en blandat repetoar – allt ifrån svenska folkvisor till klassisk pop – och är alltid öppna för nya utmaningar och anpassar sig till årets skiftningar såväl som givet tema.

Folkkören Säffle/Åmåls (Facebook)

Kristinehamns Dragspelsklubb

Kristinehamns Dragspelsklubb har funnits sedan början av 1970-talet och består idag av 37 medlemmar. Ensemblen består förutom dragspel av bas, trummor, gitarr, munspel och fiol. Några av medlemmarna sjunger dessutom. Klubben övar varje torsdag kl. 18.30 i Norrgården uppe vid hembygdsgården.

Kristinehamns Dragspelsklubb

Retro Music Band

Retro Music Band (tidigare Gubbröra) är ett gäng äldre killar som spelar musik tillsammans.De började spela tillsammans i början av 2015 och består av Lage Backman på trummor, Conny Haglund på bas, Leif Wilde på gitarr, Janerik Skoglund på trumpet, Ralph Gullenborn på klaviatur och sång samt Perolof Svensson på kompgitarr, saxofon och sång.

Retro Music Band (Facebook)

Seffle Tower Brass

Seffle Tower Brass är ett så kallat brassband och är uppbyggt enligt engelsk förebild. Seffle Tower Brass har varit verksamt sedan 2006 och består av ett tjugotal medlemmar från Säffle med omgivningar.

Seffle Tower Brass

Studentföreningen CURA

CURA är hälsa- och vårdinstitutionens linjeförening på Karlstad universitet. CURA är latin och betyder just det vår institution i mycket står för, omvårdnad. CURA kan även utläsas till Caring, Understanding, Respect och Affection.

CURA:s främsta syfte är att sammanföra de olika kurserna och programmen och öka gemenskapen och glädjen dem mellan genom olika aktiviteter. De vill även vara en hjälp i vissa studierelaterade frågor och jobbar för en bättre och roligare institution, utbildning och inte minst utbildningstid.

Studentföreningen CURA

Studentföreningen Inferno

Studentföreningen Inferno riktar sig till studenterpå informations- och PR-programmet vid Karlstads universitet. Ett av Infernos slagskepp är Kommunikatörsdagen. Det är en heldag fylld med föreläsningar, branschmingel och annat smågodis. Evenemanget går av stapeln under vårterminen varje år. Infernos PR-grupp arbetar dag och natt för att årets upplaga ska bli den bästa hittills.

Studentföreningen Inferno (Facebook)

Studentföreningen KarlEkon

KarlEkon – Karlstads Ekonomstuderandes Förening – är den största utbildningsföreningen vid Karlstads universitet och riktar sig till studenter som läser ekonomprogrammet samt ekonomrelaterade utbildningar vid universitetet.

Som utbildningsförening är deras främsta ändamål att bedriva utbildningsbevakning, alltså se till att ekonomutbildningen vid Karlstads universitet håller en hög standard. KarlEkon bedriver också verksamhet som riktar sig mot näringslivet och studiesocial verksamhet och mötesplatser.

Studentföreningen KarlEkon

Sun City Swing

Sun City Swing är en ideell förening för alla som dansar Lindy hop i Karlstad med omnejd. Lindy Hop är en dans som uppstod och utformades i Harlem, New York City, på 1920-talet och kom till Europa med amerikanska soldater under andra världskriget. Den kallades förr "jitterbugg" och innehåller en del akrobatik, men oftast inte på det sociala dansgolvet.

Sun City Swing (Facebook)

Sångföreningen Manhem

Sångföreningen Manhem är en manskör i Karlstad och en av stadens äldsta kulturföreningar, grundad redan 1890 av Alfred Johnsson. Manhem består av ett 60-tal sångare som samlas och sjunger tillsammans varje tisdagskväll i Herrhagskyrkan.

Sångföreningen Manhem

Sällskapet CMB

Sällskapet CMB eller Carlstads manskörsbröder är en manskör vid Karlstad universitet. Det grundades på Klaraborgs herrgård i Karlstad en januarikväll 1985. På repertoaren står allt från traditionell körrepertoar till pop, schlager, filmmusik och musik av Carl-Michael Bellman, med vilken kören delar sina initialer.

Sällskapet CMB