Tre snabba med Margareta Bunnfors

Senast ändrad

På kursen "Rätt svamp i korgen" kommer Margareta Bunnfors lära dig hur du blir en trygg svampplockare och hur du tillagar dina fynd. Vi ställde tre snabba frågor till Margareta om kursen och vad hon själv gör av svamparna hon plockar.

Margareta sitter på en uteservering och ler mot kameran. Hon har håret uppsatt och glasögonen på huvudet.

Vad gör du förutom att ha kurs hos oss på Folkuniversitetet?
– På min fritid håller jag på med jakt och är även instruktör för nya jägare i skytte och teori. Jag har även kurser i medicinalväxter. Jag gillar trädgårdsarbete och har just köpt ett sommarhus i Blekinge som jag och min familj trivs att vara i.

Vad kommer ni göra på kursen?
– På kursen kommer jag att lära mina elever de vanligaste goda matsvamparna och dess förväxlingsrisk med giftiga svampar. De kommer att få lära sig lite plockkunskap och vad man bör ha med sig när man plockar svamp. Jag kommer även att lära ut lite recept och hur man tillagar de olika svamsorterna.

Vad gör du helst av svamparna du plockar?
– Svamp som jag plockar tillagar jag på olika sätt. Det blir allt från kantarellmackor till trattkantarellsoppa, stekt panerad blodriska, mald fårticka i köttfärs, inlagd riska och mycket mer!

Kursen Rätt svamp i korgen består av fyra träffar mellan den 25 augusti-13 oktober.