Nytt jobb på bara ett år

Efter närmare tjugo år inom sälj och marknadsföring längtade Johan Lundin efter något nytt. Två terminer senare titulerar han sig Diplomerad fastighetsförvaltare.

Johan Lundin – Diplomerad fastighetsförvaltare

Johan Lundin har redan arbetat ett år hos fastighetsförvaltaren Wallenstam. Detta gjorde han vid sidan av studierna på Folkuniversitetets utbildning till Diplomerad fastighetsförvaltare, något som fungerade utmärkt eftersom utbildningen låg på kvällstid.

– Många av kursdeltagarna var redan inom branschen. För mig kändes det värdefullt att få inblick i yrket lite mer praktiskt. Hos Wallenstam var jag bland annat med på förvaltarmöten, inspektion av fastigheter och utveckling av underhållsplaner, förklarar Johan Lundin.

Koppling till yrket fick Johan Lundin och hans grupp också via lärarna. De arbetar samtliga i fastighetsbranschen vilket gör att utbildningen är både aktuell och verklighetsförankrad. Det lägger också grunden för ett nätverk som de studerande kan ha stor nytta av om de ska vidare till nya arbetsplatser.

– Jag kan varmt rekommendera utbildningen, både för innehållet och för lärarna vi haft. Det spelar ingen roll om du redan jobbar inom fastighetsbranschen eller med något helt annat – vill du ha ett omväxlande arbete med både ekonomisk och teknisk koppling, mycket kundkontakt och spännande uppdrag så är fastighetsförvaltare ett mycket bra val.

Johans mål är att arbeta med kommersiella fastigheter, gärna på ett stort bolag.

– Mina kunskaper och erfarenheter bär jag alltid med mig. Mycket av det jag lärt mig tidigare kan jag omsätta också i mitt arbete som fastighetsförvaltare. Och på bara ett år har jag lärt mig ett helt nytt yrke!

Utbilda dig till Diplomerad fastighetsförvaltare