Koncensus, Kristianstad

Kursverksamhet dagtid Kristianstad

Koncensus är en träffpunkt som riktar sig till dig i arbetsför ålder som har fysisk funktionsvariation eller ett medicinskt problem som innebär att du inte kan arbeta. Hos oss erbjuds en aktiv, lärande vardag där social gemenskap och vänskap står i fokus.

Koncensus i Kristianstad

Du har möjlighet att delta i öppna, frivilliga studiecirklar inom en rad olika ämnesområden.

Koncensus startade den 1 maj 1999. Det övergripande målet för deltagarna är social gemenskap i en hälsofrämjande och lärande miljö. För varje person finns individuella möjligheter att prova, utveckla och lära nya färdigheter genom ett varierat veckoschema med olika kurser.

Många olika kurser inom Koncensus

Exempel på kurser är matlagning, data, musik, hantverkstad, bakning, stafflimålning, textila tekniker, vävning, bilkurs, blomsterarrangemang, lättgympa, avspänning, varmvattenbad, styrketräning, tovning, luffarslöjd, populärvetenskap, tidningsverkstad och utflykter ut i kulturen och naturen.

Var och en planerar sitt eget schema, när och hur ofta man vill komma och vilka kurser man vill vara med i.

Koncensus finns på Götgatan 6, som en del i Folkuniversitetets verksamhet. Koncensus har ett antal egna aktivitetsrum, ett stort handikappanpassat kök och tillgång till övriga lokaler inom Folkuniversitetet vid behov. Lokalerna är tillgängliga för alla, med hiss i entrén och till övriga våningsplan i huset. Det finns en rymlig toalett samt ett vilorum.

Koncensus bedrivs av Folkuniversitetet på uppdrag av Kristianstads kommun och Region Skåne. Koncensus samverkar med Handikapporganisationerna, Riksgymnasiet Syd och Vuxenhabiliteringen.

Kontakt

Margareta Clarén
margareta.claren@folkuniversitetet.se
044-785 90 81