Italienska i Florens och på Elba

Plats Utomlands

Under sommarhalvåret kan du välja att kombinera din språkkurs så att du läser italienska både i Florens och på Elba!

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

Kursen är främst inriktad på att träna upp förmågan att kommunicera obehindrat på italienska. Metoden bygger på att skapa säkerhet och självförtroende att använda språket samtidigt som både det aktiva och passiva ordförrådet ökas. Förutom kommunikationsövningar ingår även läsförståelse, hörförståelse och skrivövningar. Grammatiken vävs naturligt in.

Ett exempel på kursupplägg kan vara att gå en vecka allmän italienska i Florens och en vecka allmän italienska på Elba, eller två eller flera veckor på vardera kursorten.

  • 20 lektioner per vecka
  • Varje lektion är 50 minuter
  • Max 12 deltagare per grupp i Florens, 10 deltagare per grupp på Elba
  • Minimum 1 + 1 vecka
  • Nybörjare till avancerad nivå
  • Minimiålder 17 år
  • Transport mellan kursorterna ingår i kursavgiften
  • Även andra kurskombinationer Florens/Elba kan arrangeras

Kursavgift

1 + 1 vecka: 5 300 kr
2 + 2 veckor: 8 300 kr

Kontakta oss om du vill ha prisuppgift för ett annat antal veckor.

Lektionstider

Måndag till fredag 9.10 - 12.50 eller 14.10 - 17.50 (Florens)
Måndag till fredag 9.10 – 12.50 (Elba)

Startdatum

2020: Valfri måndag maj - oktober för dig med förkunskaper i språket. Nybörjare startar följande datum:
11/5, 25/5, 8/6, 22/6, 6/7, 20/7, 3/8, 17/8, 31/8, 14/9

Ingen undervisning följande datum:
1/5, 2/6, 24/6

Skolan i Florens

Skolan, Centro Fiorenza, grundades 1982 och inryms i ett 1600-tals "palazzo" med utsikt över Arno och Ponte Vecchio. Den är liten och mycket personlig med sina 10 klassrum, alla med luftkonditionering. Här råder en informell och hjärtlig stämning och personalen tar väl hand om varje deltagare. Skolan har fritt wifi och ett datarum där man antingen kan låna någon av de fasta datorerna eller använda sin egen laptop. Skolan anordnar också olika aktiviteter och fördjupningskurser som du kan delta i på eftermiddagar och kvällar. Du kan till exempel välja att lära dig laga italiensk mat, prova lokala viner, lära dig mer om italiensk kultur och historia eller diskutera Italien av idag.

Skolan på Elba

Språkkurserna på Elba arrangeras av Centro Fiorenza och håller samma höga standard och gemytliga atmosfär. Skolan ligger i Marciana Marina och lektionerna hålls i det fyrstjärniga hotellet Tamerici, i deras trevliga lokaler eller i den skuggiga delen av hotellets vackra trädgård. Här finns också tillgång till swimmingpool, tennisbana och internet. Skolan ordnar också ett stort utbud av fritidsaktiviteter att välja bland. Det kan vara besök på några av Elbas vackraste platser, bergsutflykter, båtturer, museibesök och olika sporter. Skolan är öppen från maj till oktober.

Undervisning

Lärarna är alla universitetsutbildade och tränade att undervisa i italienska som främmande språk. Undervisningen är främst inriktad på tal och hörförståelse för att snabbt öka din kommunikationsförmåga, men även skriftliga uppgifter ingår. Beroende på uppnådd nivå så utvecklas de 4 färdigheterna; tala, skriva, läsa, lyssna genom till exempel grammatikövningar, frågesporter, stavning, litterära texter, lingvistik, muntliga och skriftliga övningar, rollspel och dialekter. Läxor ingår varje dag. Skolan har utarbetat sina egna kursböcker och använder också ofta video, tidningsartiklar och radioprogram i undervisningen. Därutöver används material anpassat efter gruppens förkunskaper, intressen och behov.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
107560
Pris
5300 kr