Vill du plocka rätt svamp?

Plats Nyköping

Hållbar utveckling är att ta hänsyn till kommande generationer. Därför måste vi leva klokt och ansvarsfullt. Vi måste lära oss att utnyttja jordens resurser med förstånd - så att de inte tar slut.

Boka kursen nu

Innehåll

Kursen är både teoretisk och praktisk. Den praktiska delen sker på förmiddagen i skogen. Den teoretiska delen är efter lunch. Där går vi igenom det olika svampar som vi har hittat under förmiddagen. Kursen ges vid två tillfällen. Första tillfället den 26/9 är det både teori och praktik. Andra tillfället den 4/10 träffas vi igen för att diskutera och lära oss mer av varandra.
Målsättningen med kursen är att du som kursdeltagare ska bli så pass bekant med olika svampsorter/arter att du kan plocka rätt ätbar svamp.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial

Medtag gärna en svampkorg, svampkniv och lupp om du har. Kläder och skor efter väder. Kursen kommer att ägarum ca 2 mil utanför Nyköping i Runtuna. Mer information kommer att stå med i kallelsen som skickas ca en-två veckor innan kursstart.

Kursledare

Gunilla Björkhem är Biogeovetare med inriktning Mark-Växter. På senare år har hon tagit upp studierna på nytt. Mykologi (Svampkunskap) har hon läst på SLU. Gunilla är även utbildad Svampkonsulent.

Kursledare

Gunilla Björkhem

Har du frågor?

Kontakta Hannele Koski

hannele.koski@folkuniversitetet.se

Tid
26 sep 2020 - 04 okt 2020
Lö 10:00 - 16:00
Sö 13:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
Hospitalsgatan 11, 61132 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1067302
Pris
950 kr