Rubriker, ingresser och texttvätt – att fånga läsaren

Plats Poppius

Du får lära dig konkreta metoder för att skriva vassare rubriker. Du kommer att bli bättre på att skapa ett effektivt samspel mellan rubrik, bild och text. Du lär dig tekniken att skriva en lockande ingress och får verktyg att snabbt förbättra dina egna och andras texter.

Boka nu

Kursen bygger på praktiska övningar med verkliga exempel. Momenten med ingresser och texttvätt fungerar lika bra för digital publicering som för print. Momentet med rubriker är framför allt inriktat på print.

Ur innehållet

  • Träning på att sätta rubriker på olika sorters texter.
  • Träning på att skriva ingresser. Konsten att undvika de vanligaste misstagen.
  • Träning i metoder som gör en text lättläst. Lär dig stryka snabbt. Konsten att använda tankstreck och andra skiljetecken effektivt och rätt.
  • Träning i att lyckas med bildtexter.

Arbetsmaterial och praktisk övning

Ta gärna med egen dator, men det går lika bra att arbeta med papper och penna. Ett kompendium med övningstexter delas ut under kursdagen. Efter kursen får du ett kursintyg och en längre dokumentation som du kommer att ha nytta av i ditt fortsatta arbete.

Kursledare

Claes Nero

Claes är expert på rubriker, ingresser och texttvätt. Han har jobbat länge som redaktör på magasin som Sköna Hem, Lantliv, Amelia, Teknikens Värld och Kamratposten. I dag skriver Claes läromedel i svenska. Han har också skrivit en och annan barnbok.

Kursledare

Claes Nero

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
27 okt 2023 - 27 okt 2023
Fredag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
fre 27 okt 2023 kl 09:00-16:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
107521
Pris
6500 kr