Att skriva sitt liv, helg - Bagarmossens Folkets hus

Plats Stockholm

Har du en intressant historia att berätta, baserad på egna erfarenheter? Vill du berätta om ditt liv för barn och barnbarn? Har du en släkting du vill skriva om? Under en intensiv helg i Bagarmossens Folkets hus arbetar vi i liten grupp. Max 7 deltagare.

Boka nu

På Skrivarakademin arbetar du i en liten grupp om max 7 personer. Du lär dig hur man gestaltar en berättelse ur verkliga livet och hittar en egen form för den. På skrivarkursen gör du lärorika skrivövningar och tar del av föreläsningar. Fokus ligger på textsamtal i grupp.

Förkunskaper

För dig som vill arbeta med ett biografiskt eller självbiografiskt material. Du kanske redan har en del material som du behöver hjälp med att strukturera och sortera. Eller så har du just påbörjat eller börjat skissa på ett sådant arbete.

Ur kursinnehållet

  • Berättarperspektiv
  • Dialog
  • Gestaltning
  • Berättelsens struktur

Kursupplägg

Att arbeta med eget material, det vill säga med material man hämtar ur sitt eget liv, är en utmaning. Verktyget för allt skrivande är jaget. Det är inte gåspennor eller kulspetspennor eller datorer som skriver våra berättelser: det gör vi själva och vi använder vårt sätt att se världen som verktyg. Men när verktyget och arbetsmaterialet bägge består av ett jag börjar en spännande process. Välkommen att vara med!

 

För info och vägbeskrivning till Bagarmossens Folkets hus se deras hemsida: https://bagisfh.se/

 

Kursledare

Eva Lejonsommar

Eva Lejonsommar fick sitt genombrott med romanen Att älska henne (1995).

Hon har arbetat med grafisk formgivning, framträtt med iscensättningar och monologer och driver sedan 2005 ett litterärt konstprojekt för att undersöka gränsen för berättelsen. Eva har utkommit med ett tjugotal böcker inom prosa, själsdeckare och fantastik.

"Jag vill hjälpa mina elever att upptäcka fler tangenter på pianot."

Eva Lejonsommar

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
16 dec 2023 - 17 dec 2023
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 16 dec 2023 kl 10:00-15:15
  • sön 17 dec 2023 kl 10:00 - 15:15
Plats
Lillåvägen 44, 12845 BAGARMOSSEN
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
108761
Pris
2925 kr