BankID, Swish och digital säkerhet

Plats Stockholm

Bli en säkrare individ på internet. Du är dig om lösenordshantering, e-legitimation och online betalningar. Du får värdefulla tips på hur du undviker att bli lurad på nätet särskild nu när bedrägerierna i coronavirusets spår ökar.

Boka kursen nu

Mål

Efter kursen har du fått kunskap om hur du kan skydda dig mot olika fenomen och hot på internet samt känna dig tryggare och mer självsäker när du handlar på internet. Du vågar helt enkelt använda de digitala verktyg som underlättar din vardag.

Målgrupp

Du har kanske helt eller delvis hamnat på den digitala efterkälken? Kursen passar dig som vill bli säkrare när det gäller dina vardagliga behov online, till exempel hur du kan betala dina räkningar, hålla koll på bankkonton mm.

Förkunskaper

Du bör ha grundläggande datorvana.

Innehåll

En kurs om digitala färdigheter och digitalsäkerhet på internet, mobiler och datorer. Vi tar upp följande ämnen:

  • Vad är egentligen en E-legitimation som till exempel ett Bank-ID?
  • Varför behöver jag ett Bank-ID?
  • Vad är Swish och hur funkar det?
  • Tips och tricks för att hålla dig säker på internet
  • Hur handlar man på internet?
  • Lär dig upptäcka bedrägerier eller farliga mail och minska risken för att bli utsatt för ett bedrägeri
  • Vad är en ID-stöld/ID-kapning?
  • Genomgång på exempel av vanliga bedrägerier och hur vi skyddar oss
  • Lösenordshantering

Material

Ta gärna med egen dator om så önskas, det går utmärkt att ta med sig valfri enhet (smartphone, iPad osv). Det går också bra att komma helt tomhänt. Kursen passar för alla.

Undervisningsform

Gruppen består för tillfället av begränsat antal deltagare så det går bra att hålla avstånd. Kursen är en föreläsning, genomgång och crash course.

Tips och utvecklingsmöjligheter

Vi har flera andra grund- och fortsättningskurser inom IT och Teknik. Se vår hemsida för mer info.

Kursledare

Våra kursledare är goda pedagoger med gedigen och kvalificerad utbildning samt praktisk yrkeserfarenhet av det ämne som de undervisar i.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta - se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Gabriel Eliasson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
30 sep 2021 - 07 okt 2021
To 14:45 - 17:45
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1104581
Pris
950 kr