Balett 13+ (N)

Plats Linköping

Med hjälp av baletten utvecklar vi kroppsmedvetenhet, bygger upp muskler och ökar kroppens flexibilitet. Vi strävar inte efter att bli prima ballerinor, fokus är på dansglädje, att våga försöka och utmana sig själv. I Linköping.

Boka kursen nu

Innehåll

I den klassiska baletten strävar du efter lätthet, smidighet och ett harmoniskt samspel i rörelserna. Tekniken bygger på kroppens hållning, benens utåtvridning från höfterna och armarnas klassiska positioner. Den bygger upp muskler och ökar kroppens flexibilitet, koordination och kroppsmedvetenhet.

Kursupplägg

Kursen har uppehåll v. 44(skollov).

Vi bygger på vår dansteknik genom olika övningar, isolationer och stegkombinationer med fokus på dansglädjen i en avslappnad miljö. Alla lärare undervisar i sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en prägel som gör varje kurs unik.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig från 13 år och uppåt.

Förkunskaper

Kursen hålls på Nybörjarnivå (N).

Ingen förkunskap krävs. Vi lär oss grunden inom vald dansteknik. Grundsteg, introduktion och inspiration. .

Material

Du tar med vattenflaska och har bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Vi dansar med balettskor, strumpor eller barfota.

Kursledare

Rima Alhassan

Rima är utbildad vid balettskolan i Damaskus och The Higher Institute of Dramatic Arts. Hon har arbetat som dansare och dansinstruktör för alla åldrar under större delen av sitt liv.

Rima brinner för att dela med sig av sin kärlek till baletten. Hon har också tävlat i det välkända TV-programmet So you think you can dance i Ukraina. 

Rima Alhassan, lärare i balett på Dansstudion i Linköping.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
06 sep 2022 - 29 nov 2022
Ti 18:00 - 19:00
Tillfällen
12
Plats
S:t Larsgatan 44, 58223
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1137646
Pris
1275 kr