Sabine Young – en av våra fantastiska kursledare!

Senast ändrad

Möbelsnickaren Sabine Young undervisar på Möbelsnickarskolan i Upplands Väsby sedan år 2013. Det hon uppskattar mest med sitt jobb är att se människor växa och att hitta sig själva.

Sabine Young ler mot kameran.

– Det bästa med att undervisa i möbelsnickeri är att alla som kommer till oss tycker att det är så roligt och lyxigt att få snickra. Trots att de ofta kommer direkt från jobbet så är de så tacksamma att de får komma hit. Tänk er att möta sådana människor varje dag!

Hur är det att gå en kurs i möbelsnickeri?
– Jag tror att det roligaste med att gå mina kurser är att känna att ”jag kan”. Känslan man får av att se resultatet. Se hur en bräda blir en avancerad möbel. Då är man nöjd med sig själv.

– Genom materialet lär du dig att förstå dina styrkor och svagheter och att bemästra dem. Det är ett enormt kunskapsinhämtande, sedan får man en möbel på köpet, men möbeln är egentligen bara en biprodukt av ett lärande. Det är viktigt att komma ihåg när resultatet inte alltid blir som du tänkt dig. Bara för att resultatet inte blir perfekt betyder det inte att du inte lärt dig något, ofta är det till och med tvärtom.

Sabine Young är en av Möbelsnickarskolans huvudlärare. Hon blev färdigutbildad möbelsnickare år 2012.