Tre snabba med Rickard Rådmark

Senast ändrad

Rickard Rådmark är musikproducent och kompositör men även kursledare hos oss på Folkuniversitetet. Han har kurser i pianospel och musikprogrammet Logic. Det är vi mycket glada för och tog en pratstund med honom om kurserna och drivkraften bakom hans engagemang.

Svartvitt foto av Rickard Rådmark, som undervisar i piano och programmet Logic. Rickard har mörkt kortklippt hår och lite skäggstubb, en mörk öppen skjorta med mörk t-shirt under. Han ler med både ögon och mun.

Rickard Rådmark har spelat piano och skrivit musik sedan han var 10 år gammal. I tonåren växte ett intresse för arrangemang och produktion fram. Han har studerat musik på Musikhögskolan, Kulturama och Stockholms universitet.

Vad gör du förutom att ha kurser hos oss på Folkuniversitetet?
– Idag driver jag en musikstudio där vi skriver, arrangerar, producerar och mixar musik.

Vad gillar du bäst med ditt ämne?
– Att jag ville jobba med musik var ett beslut jag tog tidigt. Jag visste att musiken skulle följa med mig som en vän genom livet. Att improvisera vid pianot är för mig kreativitet i sin renaste form. Därför lägger jag mycket vikt vid improvisation som pianolärare. När det kommer till musikproduktion så är i stället datorn mitt musikaliska instrument, ett mångfasetterat sådant. Det finns få bättre känslor än när man har lyckats improvisera ihop en hel symfoniorkester från ingenting och det är en känsla jag vill dela med mig av till så många som möjligt!

Vilket är ditt mål med undervisningen?
– Med mina kurser vill jag visa att man kan vara exakt lika kreativ vid en dator som vid ett piano. Om man förstår sig på ett musikprogram som Logic till exempel, så är möjligheterna oändliga att skapa den musik man brinner för. Dessa program kan verka komplicerade i början, så målet med mina produktionskurser är att ge deltagarna en god start och ett golv att stå på. Med denna grundförståelse kan man sedan jobba vidare mot sitt musikaliska mål.

Om du vill gå en kurs med Rickard, boka via länken nedan. Han har kursstarter under hela hösten.

Kurser i piano och musikproduktion, hösten 2021