Så lyckas du med din grönsaksodling!

Senast ändrad

Vilka grönsaker ska jag odla, och hur planerar jag långsiktigt? På onlinekursen ”Planera din grönsaksodling - Distans Live” får du lära dig de bästa knepen för att lyckas av odlingsproffset Daniel Björklund Jonsson, verksamhetschef på Skillebyholms trädgårdsutbildningar.

Daniel Björklund

– Jag har samlat 20 års erfarenhet om grönsaksodling som jag nu ger i ett kompakt och pedagogiskt format. Den här onlinekursen hjälper dig att få ut det mesta av din egen grönsaksodling. Varför göra om mina misstag? Kursen är väl investerade timmar, säger Daniel Björklund Jonsson.

Vem vänder sig kursen till?
– Till alla som tycker om att odla sina egna grönsaker, och som vill lära sig mer om hur man praktiskt odlar ätbart och hållbart i sin egen trädgård.

Vad gör ni på kursen?
– Vi går igenom förutsättningarna för att lyckas. Vilka grönsaker ska jag odla? Hur jobbar jag upp en långsiktig bördighet i min odling? Vi går igenom jord, gödsling, växtföljd och mycket mer.

Vad finns det för fördelar med att kursen är på distans?
– Du kan vara med oavsett var du bor i landet, vilket såklart är en stor fördel. På så vis får även du som bor långt ifrån Skillebyholm en chans att ta del av kunskaperna från Sveriges mest hållbara yrkesutbildning inom trädgård och odling. Och nästa gång du passerar oss på väg till släkten, jobbet eller sommarstugan så är du varmt välkommen att hälsa på oss ”live” också!

Vill du avslöja någon godbit man kommer lära sig på kursen?
– Odlarens möjligheter att styra tillväxt och mognad. Nyckelkompetenser för alla som har ambitioner.

Vad tycker du är roligast med att undervisa?
– Att få dela med mig av 23 års yrkeskunskap är underbart. Utöver den här kursen håller jag kurser i kompostering, plantuppdrivning, perenner, beskärning med mera.

Kort om Daniel Björklund Jonsson
Daniel är utbildad trädgårdsmästare och arbetar sedan 2009 som verksamhetschef på Skillebyholms trädgårdsutbildningar i Järna, där han även undervisar. Daniel har 20 års praktisk erfarenhet av biodynamisk grönsaksodling och trädgårdsskötsel från bland annat Rosendals trädgårdar, Lärjeåns trädgård (Rosendals systerträdgård i Göteborg som han grundade år 2000), Stigbyskolan och nu Skillebyholms trädgårdsmästarutbildning. På Skillebyholm har man ett starkt engagemang i klimatfrågor, biologisk mångfald och yrkeskunnande.