Lärarkurs tyska i Wien

Är du lärare i tyska och vill utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du träffar kollegor från hela Europa?

/

Kursbeskrivning 

Våra lärarkurser i moderna språk är utformade för lärare som vill uppdatera sig när det gäller nya undervisningsmetoder och samtidigt förbättra de allmänna kunskaperna i målspråket. 

Den här kursen vänder sig till dig som är lärare i tyska för tonåringar och vuxna, och som inte har tyska som modersmål. Målsättningen är att förbättra dina allmänna kunskaper i tyska, diskutera olika undervisningsmetoder och kursmaterial, samt att lära sig mer om österrikisk litteratur och kultur. Du får även tillfälle att utbyta erfarenheter med kollegor från hela världen. Kursen är uppdelad i två delar. Första delen består av specifik lärarträning, 20 lektioner per vecka. Andra delen är ett kulturprogram, 5 lektioner per vecka, som består både av lektioner i klassrummet och guidade turer i Wien. Kursen tar bland annat upp ämnen som: 

 • Kursmaterial 
 • Användning av kommunikativa metoder på lektionerna 
 • Olika sätt att lära ut grammatik och bygga upp ordförråd 
 • Användning av autentiskt material i undervisning på olika nivåer 
 • Användning av audiovisuellt material 
 • Databaserad inlärning 
 • Österrikisk historia, politik och kultur 

Övrigt

 • 20 lektioner + 5 kulturlektioner/ vecka 
 • Varje lektion är 45 minuter 
 • Max 12 deltagare per grupp 
 • 2 veckor 
 • Minimum nivå B2 

Kursavgift

Se prisuppgift under respektive kurs nedan.

Kursstart 

2024: 15/1, 2/4, 1/7, 15/7, 30/9. 

Ingen undervisning följande datum: 1/1, 1/4, 1/5, 9/5, 20/5, 30/5, 15/8, 26/10, 1/11. Skolan är stängd 23/12 - 27/12.

Skolan 

ActiLingua Academy grundades 1988 och har internationellt ett mycket gott anseende. Skolan ligger centralt i Wiens ambassadområde, mitt emot Schloss Belvedere, ca 10 minuter med lokaltrafiken från centrum. Skolan, som har 6 ljusa och smakfullt inredda klassrum, är helt nyrenoverad och ligger på första våningen i en vacker byggnad i Jugendstil. Den är även utrustad med ett multimedia-bibliotek med 17 studieplatser med datorer och gratis Internet samt ett uppehållsrum för studenterna med kaffe, dricka och snacks. Det är gratis Wifi i hela byggnaden och man kan låna tidningar, tidskrifter, DVD och CD. Skolan är godkänd av ÖSD Examination Center och medlem i IALC och Campus Austria. 

Undervisning 

Alla lärare är universitetsutbildade och kvalificerade att undervisa i tyska som främmande språk och genomgår regelbundet vidareutbildning för att säkerställa högsta möjliga kvalitet i undervisningen. Skolan är modernt utrustad och lärarna använder sig av kommunikativa undervisningsmetoder med praktiskt inriktade lektioner. 

Finansiera din lärarkurs utomlands med stipendium 

Det finns flera olika stipendier att söka för att finansiera din lärarkurs och vistelse utomlands. De flesta stipendierna täcker kurskostnad, resa och uppehälle. Nedan några av de vanligaste stipendierna: 

Universitets- och högskolerådet: Erasmus+ fortbildning vänder sig till dig som arbetar i en skola eller organisation som är verksam inom området ungdomars och vuxnas lärande. Besök Universitets- och högskolerådets hemsida för ytterligare information. 

SFUB - Sällskapet för Folkundervisningens Befrämjande: Sällskapet SFUB har som uppgift att främja folkundervisningen i Sverige. Detta sker genom stöd till kompetensutveckling av lärare och andra lämpliga åtgärder. Läs mer på SFUB:s hemsida. 

Språklärarnas Riksförbund: Språklärarnas Riksförbund delar varje år ut ett antal stipendier för vidareutbildning, tex språkkurs utomlands för lärare. Läs mer om medlemsskap och stipendier på hemsidan. 

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Kurstarter och priser

 • Lärarkurs tyska

  Boka
  Plats Wien Startdatum 30/09 2024 Längd 2 veckor 10 800:-