Sommarkurs för ungdomar 13 - 17 år i Salamanca

Plats Utomlands

Våra sommarkurser för ungdomar kombinerar språklektioner med spännande fritidsaktiviteter och utflykter.

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

Till ungdomskursen i Salamanca kan man åka ensam eller tillsammans med en kamrat. Kursen som hålls på Estudio Sampere är helt internationell och hit kommer ungdomar från många olika länder. Undervisning i spanska hålls måndag till fredag, förmiddagar eller eftermiddagar (se nedan). Man talar enbart spanska i klassrummet och det ställs höga krav på eleverna. Alla aspekter av det spanska språket studeras och tränas, grammatik och språkuppbyggnad, ordförråd och konversation. Förutom språkundervisningen arrangerar skolan roliga och intressanta fritidsaktiviteter och utflykter varje dag förutom söndag. Besök på museer och monument, kulturella evenemang, sportaktiviteter och badturer står bland annat på programmet.

Deltagarna i ungdomskursen delas in i 2 grupper. Den ena kallas 'Junior' och är anpassad för ungdomar 13 - 16 år. Den andra kallas 'Unga vuxna' och är anpassad för ungdomar 16 - 18 år. Skillnaden mellan grupperna är att 'Junior' har spansklektionerna förlagda till förmiddagarna och aktiviteterna till eftermiddagarna, att aktiviteterna är anpassade till åldersgruppen samt att de har tillsyn dygnet runt. 'Unga vuxna' har lektionerna förlagda till eftermiddagarna och har något reducerad tillsyn. Observera att 16-åringar kan tillhöra båda grupperna. Ange i anmälan vilken grupp du vill att din 16-åring ska gå i.

Inkvartering

Inkvartering sker i delat rum hos utvalda värdfamiljer, som bor 10-20 minuters promenad från skolan. Många av värdfamiljerna har egna barn. Frukost, lunch och kvällsmål med värdfamiljen ingår varje dag förutom på utflyktsdagar, då ungdomarna får med sig ett lunchpaket. Lakan och handdukar tillhandahålls av värdfamiljen.

Under juli månad finns även möjlighet till inkvartering på skolans studiehotell som ligger på 10 minuters promenadavstånd till skolan. Ungdomarna bor i delat dubbelrum och fyra rum delar på ett badrum. Helpension ingår. Här finns tillgång till tvättmaskin (en tvätt per vecka), 2 datorer och wifi.

  • 20 lektioner per vecka + aktiviteter
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Max 12 deltagare per grupp
  • 1 - 6 veckor
  • Kursmaterial ingår
  • Alla nivåer
  • Ankomst söndag före kursstart, hemresa lördag efter kursslut
  • Boende med helpension ingår
  • Transfer t/r flygplatsen ingår

Reseinformation

Flyg: Madrid. Ankomst söndag före kursstart senast kl. 16.00, hemresa lördag efter kursslut efter kl. 12.00. Transfer: En privat buss hämtar ungdomarna på flygplatsen och tar dem till Salamanca, där skolans personal möter. Bussresan tar knappt tre timmar. Vid hemresan åker ungdomarna med en privat buss till flygplatsen, där skolans personal hjälper till med incheckning och följer med till säkerhetskontrollen. Transfer t/r ingår i kursavgiften.

Observera! En del flygbolag kräver att ungdomar under 15 år som reser ensamma måste ha en ledsagare som följer med till och från gaten. Hör med ditt flygbolag vilka regler som gäller.

Kursavgift

1 vecka: 8 200 kr
2 veckor: 14 200 kr
3 veckor: 19 600 kr
4 veckor: 24 800 kr

Lektionstider

Junior: Måndag till fredag 9.00 - 13.00
Unga vuxna: Måndag till fredag eftermiddag

Kursstarter

2022: valfri måndag mellan den 12 juni och 14 augusti

Skolan

Estudio Sampere är ett välrenommerat språkinstitut och skolan ligger vid en gågata ca 5 minuters promenadavstånd från Plaza Mayor. Den är liten och gemytlig med 8 luftkonditionerade klassrum samt bibliotek/videorum. Skolan är internationell och hit kommer ungdomar från många olika länder. Den är auktoriserad av Cervantes Institute och medlem i IALC (International Association of Language Centres).

Undervisning

Alla lektioner hålls av universitetsutbildade lärare med spanska som modersmål. Man använder en modern pedagogik och arbetar framför allt med kommunikation med tonvikt på den muntliga delen. Till sin hjälp har man audiovisuellt material och man använder gärna material från det dagliga livet. Kursen finns på flera nivåer och även nybörjare är välkomna..

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
109551
Pris
8200 kr