Sommarkurs för ungdomar 11-17 år i York

Plats Utomlands

Att kunna kommunicera på engelska ger självförtroende och självständighet! York är ett bra resmål för ungdomar, tillräckligt stor för att vara spännande och tillräckligt liten för att kännas trygg.

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

Ungdomskursen består av språklektioner där du i ett balanserat studieupplägg tränar grammatik, läsförståelse, skrift, hörförståelse och konversation på din nivå. En eftermiddag i veckan hålls lektioner på ett museum eller vid någon sevärdhet ute på stan. Efter lektionerna kan du välja mellan olika aktiviteter som litteratur, olika sporter eller film på campus. Om du vill kan du även delta i ett extra kulturellt aktivitetsprogram på eftermiddagar. Varje lördag ordnas en heldagsutflykt till någon intressant plats i omgivningen. Tre kvällar i veckan ordnas också aktiviteter ute i York till en extra kostnad, för den som vill.

 • 22,5 lektioner per vecka
 • Varje lektion är 60 minuter
 • Max 14 deltagare per grupp
 • Kurslängd 1 - 4 veckor
 • Alla nivåer
 • Boende i delat dubbelrum i värdfamilj med helpension
 • 4 eftermiddagsaktiviteter per vecka
 • Tillval: 3 kvällsaktiviteter per vecka (extra kostnad)
 • 1 heldagsutflykt varje lördag
 • Kursmaterial ingår
 • Ankomst- och avresedag söndag*

Kursavgift

2 veckor: 16 700 kr

Kontakta oss om du vill ha prisuppgift för ett annat antal veckor.

Kursavgiften inkluderar boende i värdfamilj med helpension och lokalt busskort för elerver som bor mer än 2 km från skolan.

Lektionstider

Måndag till fredag 9:30 – 15:45

Startdatum 2023

Valfri måndag 4 juni – 27 augusti

Reseinformation

Flyg till Leeds Bradford airport, som är Yorks närmaste flygplats (restid ca 45 min.), eller Manchester airport (restid drygt 1,5 timmar) se www.leedsbradfordairport.co.uk och https://www.manchesterairport.co.uk/ för mer info.

*Gruppransfer arrangeras vid ankomst och avresa söndagar följande tider:
Leeds: Ankomst mellan kl. 9:00 och 20:00 och vid avresa mellan kl. 10:00 och 19:00
Manchester: Ankomst mellan kl. 10:00 och 18:00 och vid avresa mellan kl. 11:00 och 18:00

Pris transfer t/r Leeds 1600 kr och t/r Manchester 2000 kr.

Skolan

Melton College grundades 1962 och ligger i ett lugnt bostadsområde på bara några minuters promenad från stadskärnan. Skolbyggnaden innehåller modernt utrustade klassrum, bibliotek, vinterträdgård och ett kafé. I hela byggnaden finns tillgång till Wifi och man kan också låna iPads. Möjlighet att värma medhavd mat finns också. Här finns även en stor, härlig trädgård där man kan studera, spela tennis, basket och bordtennis eller bara koppla av. Alla kursdeltagare får ett konto för E-learning som är tillgängligt i 3 månader efter kursens slut.

Undervisning

Kurserna omfattar övningar inom grammatik, tal, skrift, läs- och hörförståelse i strukturerade studieprogram. Alla kursdeltagare tilldelas en personlig mentor som övervakar språkutvecklingen och kommer med tips och råd. Mentorn hjälper dig också att lägga upp studierna på ett bra sätt och skräddarsy dem efter dina behov.

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
1028604
Pris
16700 kr