Skriva ljudbok, distans NY

Plats Distans

Är du nyfiken på att ”skriva för örat”, det vill säga att skriva ett bokmanus som är särskilt anpassat för det växande ljudboksformatet? Vill du öva på att skriva så att lyssnaren aldrig vill sluta lyssna på din berättelse?

Boka reservplats

Ur kursinnehållet

Är en bra bok alltid samma sak som en bra ljudbok? Inte alltid! I den här kursen går vi igenom vad som fungerar och vad som inte gör det när den primära publiken är en lyssnande sådan. Teoretiska lektioner blandas med praktiska övningar där du tränas i att skapa en historia optimerad för örat. Några exempel: Vilka element i en traditionell bok gör sig sämst i en ljudbok? Hur tydliggör du vilka som talar i dialoger i en ljudbok? Hur skapar du effektiva cliffhangers? I ljudbokstjänsterna finns tiotusentals titlar bara ett par klick bort – hur håller du kvar lyssnarens intresse för just din bok? Vi går också igenom hur ljudboksbranschen ser ut och vilka olika aktörer som finns. Hur går produktionen av en ljudbok till? Vilka genrer har visat sig fungera bäst? Och vilka verkar inte fungera alls?

Kursledare

Daniel Åberg är författare och frilansskribent. Han har de senaste åren varit en av landets flitigaste ljudboksförfattare, och står bakom de populära ljudboksserierna ”Virus”, ”Smittad” samt ”Nära gränsen” hos ljudbokstjänsten Storytel. Han är en aktiv röst i debatten om den pågående digitaliseringen av bokbranschen. Han har tidigare gett ut relationsromanerna ”Dannyboy & kärleken” och ”Vi har redan sagt hej då” samt föräldraboken ”När två blev tre”, den senare i samarbete med hustrun Johanna Ögren. Han har en bakgrund som anställd kultur- och nöjesjournalist på nyhetsbyrån TT, men är sedan ett antal år tillbaka frilansskribent. Vid sidan om författarskapet är han vice ordförande i Norrländska Litteratursällskapet/Författarcentrum Norr.

Kursledare

Daniel Åberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
14 sep 2020 - 26 okt 2020
Tillfällen
4
Studietimmar
16
Kurs-ID
1074957
Pris
2775 kr