COVID-19 under graviditet: en klinisk studie

Plats Uppsala

Onlineföreläsningen kommer att handla om det man redan vet om hur COVID-19 påverkar graviditetsutfall, vilka frågor som fortfarande behöver studeras och hur COPE-studien ska ta sig an den uppgiften.

Boka kursen nu

COVID-19 under graviditet och i tidig barndom: en klinisk studie

En unik svensk forskningsstudie ska ta reda på hur COVID-19 påverkar graviditeten, kvinnans och barnets hälsa och hur gravida och deras partner upplever att bli föräldrar under en pandemi.

Forskarna Verena och Karolina kommer att berätta om vad man redan vet om hur COVID-19 påverkar graviditetsutfall, vilka frågor som fortfarande behöver studeras och hur COPE studien ska ta sig an den uppgiften.

Om föreläsarna:
Verena Sengpiel, docent inom obstetrik och gynekologi vid institutionen för kliniska vetenskaper på Sahlgrenska akademin på Göteborgs universitet. Hon är överläkare vid Kvinnokliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Ansvarig forskare för COPE-studien.

Karolina Lindén, lektor vid Institutionen för vårdvetenskap och hälsa på Göteborgs universitet. Hon är legitimerad sjuksköterska samt legitimerad barnmorska.

Onlineföreläsning via Zoom. Länk skickas till anmälda deltagare.

Föreläsningen är en del av föreläsningsserien ”Vägen till föräldraskap” som belyser aktuell forskning kring fertilitet, graviditet, förlossning och amning. Föreläsningen är den andra av fem.

Föreläsningen genomförs med ekonomiskt stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Kontakta Belinda Hirvonen

belinda.hirvonen@folkuniversitetet.se