Självledarskap - att förstå och leda sig själv

Plats Stockholm

Du får utveckla din självkännedom och förmåga att ta beslut i linje med vad som är viktigt för dig. Kursen ger fördjupad kunskap och metoder för att utforska sig själv och nå ökad förståelse, uthållighet och resiliens.

Boka kursen nu

Innehåll

Du kommer att få vägledning att utforska dig själv och genom det få en djupare förståelse för dina värderingar, styrkor, relationer samt en tydlig riktning framåt. Kursen är på fem gånger för att ge möjlighet till insikt och riktning mot en förändring. Delmomenten introduceras och leds av kursledaren. Kursen kräver engagemang och aktivt deltagande! Det är bra om du avsätter tid till reflektion och praktiska övningar mellan gångerna.

För vem?

Kursen passar dig som vill ha en djupare förståelse för vad som är viktigt för dig, vad som engagerar och motiverar dig och hur du kan använda och bidra med dina styrkor. De insikter du får kan du ha nytta av både i relation till arbete, studier och privatliv, oavsett var du befinner dig i livet.

För att tillgodogöra dig kursens innehåll behöver du kunna fungera i grupp och delta aktivt under och mellan gångerna.

Upplägg

Kursen är uppdelad på fem tillfällen med hemuppgifter. Den är i första hand upplevelsebaserad; teori utgör inramning till de olika modulerna och utgår från vetenskaplig grund. Du tillgodogör dig självkännedom genom upplevelser i form av samtal, övningar och reflektion.

Kursens innehåll bygger på forskning inom motivation, neurovetenskap och positiv psykologi. Upplägget består av strukturerade och processledda övningar och samtal, reflektion samt teoretiska genomgångar. Alla delar leds av kursledaren.

Övningar och samtal sker både i mindre grupper och helgrupp. Hur mycket du vill dela med dig av till andra bestämmer du själv och känner in din egen komfortzon.

Kursmaterial

Mapp och material delas/mejlas ut av kursledare under kursen.

Kursens bakgrund

Kurskonceptet är utvecklat av Stiftelsen Ekskäret i samarbete med utbildningsorganisationen SelfLeaders (som bl.a. arbetar med Handelshögskolan i Stockholm, KTH och näringslivet), samt Naturakademin som stödjer ledare och organisationer i att leda med hållbarhetsperspektiv.

Citat från tidigare kursdeltagare

"Den bästa kurs jag gått. En viktig investering i mitt liv då jag fått lägga tid och fokus på reflektion och självkännedom "
"Kursen gav mig värdefulla insikter om mig själv och konkreta verktyg till att leda mig framåt. "

Kursledare

Roger Hansson

Roger Hansson är verksam som utbildare och föreläsare inom självledarskap och kommunikation samt coachar långtidsarbetslösa.

Sedan 2015 är han engagerad i Stiftelsen Ekskärets helgkurser i Självledarskap, där han fungerar som facilitator och ansvarig processledare. Han har en internationell certifiering i neuroledarskap (NLP, som handlar om hur vi behöver vi anpassa vår kommunikation och vårt ledarskap efter hjärnans funktion för att få bästa resultat).

Bild saknas

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
09 nov 2022 - 07 dec 2022
On 17:30 - 20:45
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1139904
Pris
3200 kr