Biblioterapi – läsa och reflektera, med tema

Plats Stockholm

Den tredje åldern är tiden mellan femtio och sjuttio ungefär, och kan beskrivas som ett gränsland – man är inte längre ung, men heller inte gammal. Vi läser litteratur tillsammans och utforskar tankar, känslor och framtidsdrömmar.

Boka reservplats

Att ha passerat femtioårsgränsen - eller att närma sig den - ger möjlighet att mogna, våga vara sig själv och använda sig av de erfarenheter som livet givit. Men det kan också kännas motigt, utmanande och svårt.

Vi läser tillsammans litteratur där vi genom författares skildringar av känslotillstånd och händelser kopplat till själva temat, den tredje åldern, kan spegla oss i vår egen livssituation. Vi kan utforska tankar, känslor, minnen och framtidsdrömmar.

Det kommer också vara inslag av kreativt skrivande för att få möjlighet att fördjupa den egna processen. Att dela med sig och läsa högt ur egna texter är ett frivilligt inslag i kursen.

Vem kan gå?

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på biblioterapi och livets stora frågor. Du ska ha ett intresse av att ta del av andras upplevelser och även att dela med dig av egna.

Upplägg

Kursen planeras att ges i sal på Kungstensgatan 45. Den kan dock komma att övergå på distans, via Zoom, beroende på rådande smittriskläge.

Kursdatum

Varannan onsdag, ungefär.

Kursledare

Håkan Mattsson är författare, samtalsterapeut och pedagog.

– Jag har under mitt liv vänt mig till litteratur och skrivandet i olika livsskeenden när jag har känt behov av perspektiv. Genom en högskoleutbildning i biblioterapeutiska arbetssätt på Ersta Sköndal Bräckes högskola fick jag tillgång till en spännande metod kring detta och har integrerat det i mitt arbete som terapeut. Jag har även studerat litteraturvetenskap och har en masterutbildning i kreativt skrivande och litterär gestaltning.

Kursledare

Håkan Mattsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
29 sep 2021 - 01 dec 2021
On 17:00 - 19:15
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1104271
Pris
1550 kr