Konstrundan Umeå – Anmälan

Välkommen att anmäla dig till Konstrundan Umeå 2021. Ett välbesökt evenemang där du får möjlighet att öppna upp din ateljé eller verkstad för Umeås konstintresserade.

Konstrundan Umeå 4-5 september

Konstrundan Umeå fortsätter att växa sedan starten 2016, både i storlek och popularitet och mycket tack vare ett fantastisk arbete och engagemang från alla utställare.

Syftet med Konstrundan Umeå är att presentera den rika mångfald av konst som vi tillsammans representerar genom våra olika materialval, tekniker och uttryck. Vi lockar besökare till oss och kan därigenom visa upp våra alster, var vi finns och verkar.

Trots den rådande coronapandemin tänker vi att det är fullt möjligt att genomföra en konstrunda även detta år. Vi behöver då alla anpassa oss efter rådande riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och att varje utställare skapar miljöer och utrymme för besökarna. Det ska kännas tryggt och säkert både för er utställare och de som besöker oss. Förra året fungerade det väldigt bra, då många deltagare valde att ha utställningar utomhus.

För dessa två dagar står Folkuniversitetet ansvarig för administrativt arbete och marknadsföring. Vi tar fram affischer, flyers och annonser. Annonsering kommer bland annat ske i VK/VF och på Facebook.

Anmälan

Konstrundan arrangeras i Umeå med omnejd och du väljer själv utställningsplats.

Som anmäld deltagare till Konstrundan Umeå 2021 innebär det att ni följer rådande restriktioner från Folkhälsomyndigheterna.

Ange konstart och plats för utställning i fältet "meddelande" när du anmäler dig.

Bekräftelse och faktura skickas ut innan startdatum.

Anmälan är öppen fram till och med 31 juli. Hoppas vi ses i höst!


För konstnärer och konsthantverkare

Är du enskild konstnär och vill delta på Konstrundan Umeå? Anmälningsavgift: 500 kr.

Anmälan för konstnärer


För företag, föreningar och organisationer

Vi erbjuder även kommersiella företag och föreningar, som till exempel konstgallerier eller butiker, att delta och ställa ut sina alster. Anmälningsavgift 1000 kr.

Anmälan för företag


Om Konstrundan

Konstrundan Umeå är ett årligt återkommande evenemang i Umeå med omnejd. En möjlighet för lokala konstnärer att öppna upp sina ateljéer och verkstäder för allmänheten. Ett unikt tillfälle för besökarna att samtala med utställaren och prata konst och skapande. Den presenterade konsten kan vara allt från måleri, träslöjd och keramik till silversmide, glas och textil.

 

Kontakt

Ingela Bäckman, utbildningsledare Konst och Hantverk
ingela.backman@folkuniversitetet.se
090-71 14 64