Webbutvecklare – ett framtidsyrke

Senast ändrad

Webbutvecklaren Mahmud Al Hakim har en stor passion för webbteknik. Han har varit aktiv inom branschen sedan 1995 och undervisar på Folkuniversitetets intensivutbildning Diplomerad webbutvecklare.

Fotografi på Mahmud Al Hakim.

– Det finns ett stort behov av erfarna och kunniga webbutvecklare på arbetsmarknaden, säger Mahmud al Hakim, som arbetar som Tech Lead på Arbetsförmedlingen.

Webbutveckling är Mahmuds största intresse, och han har skapat webbplatser åt småföretag och föreningar sedan 1995.

 – Jag inspireras av modern webbteknik och känner mig stolt när jag berättar för andra att jag jobbar inom webbutveckling. Jag känner att jag gör ett värdefullt jobb.

Vad gör en webbutvecklare?
– En webbutvecklare skapar och underhåller webbplatser samt utvecklar databasdrivna webbapplikationer. Som webbutvecklare behöver man hålla sig uppdaterad om den senaste webbtekniken och de nyaste verktygen för att kunna skapa moderna och effektiva webbplatser.

Varför ska man gå en kurs i webbutveckling?
– För det första får du lära dig att skapa din egen webbplats, vilket är en bra grund för att fortsätta utveckla dina kunskaper inom webbutveckling.

– Genom att gå en kurs i webbutveckling får du en gedigen grund att bygga vidare på. Det finns stora möjligheter till vidareutbildning inom både webb och programmering.

–  Webbutveckling är ett framtidsyrke. Det är ett yrkesområde som är i ständig tillväxt och efterfrågan på erfarna webbutvecklare är hög. Det finns dessutom många karriärmöjligheter inom flera olika branscher.

Vilka är dina främsta styrkor som lärare?
– Jag skulle säga att det är mina gedigna erfarenheter inom webbutveckling och programmering. Jag har hållit i kurser inom webbutveckling sedan 2003 och är van vid att undervisa olika typer av deltagare med olika behov.

– Det roligaste med att undervisa är att man får träffa nyfikna och vetgiriga människor som verkligen vill lära sig webbutveckling. Det känns otroligt givande att få dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter, och att se hur deltagarna växer och utvecklas i sitt kunnande.

Vad är det bästa med yrket?
 –
Det är ett roligt och modernt yrke där du kan vara kreativ och skapa innovativa lösningar. Du får möjlighet att arbeta med spännande projekt och utmaningar, och det finns alltid något nytt att lära sig och utforska i webbutvecklingens värld.

– Jobbet är flexibelt med bra lön. Det finns ofta möjlighet att arbeta på distans, ha flexibla arbetstider och du kan även att vara egenföretagare om du vill frilansa.

– En annan spännande sida av yrket är att det är internationellt. Du kan skapa och förbättra webbupplevelser för användare över hela världen.

Hur ser arbetsmarknaden ut för webbutvecklare?
Det finns som sagt ett stort behov på arbetsmarknaden och vi ser en hög efterfrågan på erfarna och kunniga webbutvecklare. Med den snabba digitala utvecklingen och det ökande behovet av online-närvaro för företag och organisationer blir kompetenta webbutvecklare alltmer eftertraktade.

Om utbildningen Diplomerad Webbutvecklare
En bred och intensiv utbildning för dig som vill skapa databasdrivna webbplatser. Du får även grundläggande kunskaper om HTML och CSS samt programspråken PHP och JavaScript.

Utbildningen går på deltid en dag i veckan under 13 veckor.Teoretiska genomgångar varvas med många tillfällen till praktiska övningar, vilket är stimulerande och underlättar inlärningen. Du bör också avsätta tid för hemarbete.

Nästa kursstart: Den 1 oktober 2023

Läs mer och boka