Arbetsträning i Stockholm

Arbetsträning och rehab Stockholm

Folkuniversitetet erbjuder praktiskt inriktad och individuellt anpassad arbetsträning för dig som vill förbereda dig för att komma tillbaka till arbete och/eller träna dina basfärdigheter inför arbete. Hos oss på kan du välja inom ett brett urval av olika arbetsträningsplatser med syfte att möta dina förutsättningar, specifika behov och intressen.

Tre personer samtalar

Under din tid hos oss får du möjlighet att skaffa nya erfarenheter och referenser. Du kommer att träna på att förhålla dig till arbetskamrater och arbetsledning samt att hantera de krav och förväntningar som finns på en arbetsplats. Det är viktigt att ditt arbete känns meningsfullt och vi har löpande uppföljningssamtal om dina arbetsuppgifter och din arbetsmiljö. Arbetsuppgifterna är mycket varierade, beprövade och bidrar till din utveckling i din egen takt.

Intern service:

  • Vaktmästare/fastighetsskötare – vaktmästeriuppgifter/enklare fastighetsskötsel
  • Reception/Kundtjänst – besöksmottagning, svara i telefon
  • Värdskap & Trivsel – hålla ordning i våra skollokaler och gemensamma utrymmen
  • Miljövärd i Stockholm – återvinningsrutiner, ronder, återanvändning av material, planering, påfyllning av papper i kopieringsmaskiner och grundläggande kontroller av kopieringsmaskiner.

Kontor/administration/försäljning – enklare arbete som sökningar, arkivering, registrering, sammanställning av tidrapporter, utarbetande av diverse administrativa underlag i Word och Excel. Framtagning av underlag till försäljnings- och marknadsföringsmaterial.

Språkstöd och handledarassistent – bistå personal och deltagare med skriftlig och muntlig översättning vid behov.

Handledning i att använda dator i Södertälje – assistera handledare inom våra verksamheter samt stötta elever och deltagare i digitala kunskaper.

IT-återbruk – samla in, felsöka, rengöra, uppdatera och reparera äldre datorer och bistå IT-avdelningen när behov uppstår.

Hantverk, sömnad, remake – sy, ändra, laga kläder och andra textilier. Försäljning och enkel kassahantering, medverkan på basarer och utställningar.

Glasögontekniker – ta emot, granska och laga glasögon i samarbete med den idéella organisationen Vision for All och Synoptik.

Café/restaurang i Stockholm – förberedelse, matlagning, kallskänksarbete, planering, service, kassatjänst samt disk och städ.

Välkommen att kontakta oss!

Kontaktperson

Annika Larsson
annika.larsson@folkuniversitetet.se

Telefon: 08-789 42 38

Besöksadress: Kungstensgatan 45, Stockholm (visa på karta)