Stickning för nybörjare

Plats Stockholm

Vill du komma igång med att sticka? På den här nybörjarkursen lär du dig grunderna i stickning. Vi ägnar tre kvällar åt grunderna och lär oss läsa ett stickmönster.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en nybörjarkurs och du behöver inga förkunskaper. Kursen vänder sig även till dig som stickat förut men glömt hur man gör och gärna vill komma igång igen.

Mål

Efter kursen har du lärt dig de grundläggande maskorna, hur man startar och avslutar samt ökningar och minskningar. Vi har pratat om hur man väljer garn och du får hjälp att välja mönster och starta upp ett första projekt.

Innehåll

Du får lära dig stickningens grunder:

  • lägga upp maskor och maska av
  • sticka rät- och slätstickning, resårer, mönster med räta och aviga maskor
  • göra ökningar och minskningar
  • grunder i hur man väljer och läser mönster

Materialkännedom och lite om stickningens historia ingår också.

Material

Garn att provsticka med ingår i kursen. Du behöver själv ha med dig stickor i ett par olika grovlekar mellan 2 1/2 till 5 (raka eller rundstickor), papper (även rutat), penna, suddgummi, sax och måttband.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av upp till 8 deltagare. Undervisningen bedrivs i form av gemensamma genomgångar samt individuell handledning. Teori och praktik varvas.

Covid 19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Vera Halla

Vera Halla är textilare och arkitekt. Just nu vidareutbildar hon sig inom textilhantverk på Handarbetets Vänner Skola på Djurgården.

Med en arkitektutbildning från KTH har hon tidigare jobbat som arkitekt på Origo Ark och E/S-A. Vera har en stor kärlek till textilhantverk, och gör allt från att spinna och färga, till att väva, sy och sticka. Intresset att själv kunna skapa och styra tillverkningen av sina kläder och sin heminredning har funnits med sedan barnsben. Hon hoppas kunna sprida glädjen att skapa sina egna vardagsprodukter och vara med och arbeta för ett hållbarare förhållningssätt till textilier. Hos Folkuniversitetet håller hon kurser i stickning för nybörjare och har oftast en egen stickning till hands på lediga stunder.

Vera Halla

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
14 apr 2021 - 28 apr 2021
On 18:15 - 21:15
Tillfällen
3
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1087294
Pris
1300 kr