Glasworkshop med UngKonstÖst

Plats Linköping

Ung Konst Öst vill hjälpa dig som ung hitta sätt att engagera dig och utvecklas inom konst och ditt skapande. I samarbete med Folkuniversitetet,Östergötlands Museum och andra aktörer skapar de evenemang, workshops och annat spännande för dig att delta i.

Boka kursen nu

Ung konst Öst erbjuder detta evenemang tillsammans med Konstnärskollektivet BOOM! Testa att stämpla nyblåst glas. Se processen hur man jobbar med glas och testa att uv-limma glas!

Info

BOOM! har en utställning i Rejmyre hela sommaren och då vill Östergötlands museum, i samarbete med Rejmyre art Lab, Folkuniversitetet, Verkstad konsthall i Norrköping och Agora erbjuda två exklusiva workshops för Ung Konst Öst! Anmäl er och få vara med om något extra! BOOM! har byggt en portabel glashytta som heter Spajsy där man kan smälta glas och blåsa glas. Den värms av gasol i timmar innan den kan användas och då är den 700 grader varm! Då det inte går att dela blåsrör för att testa att blåsa glas, så kommer ni att få stämpla nyblåst glas. Se hur processen med att göra blåst glas går till på nära håll. Det finns också möjlighet att göra pins och testa att uv-limma glas.

Mål

Målet är ett Unga ska få på nära håll lära känna hur man blåser glas träffa konstnärskollektivet BOOM! se hur de arbetar med glas och testa att stämpla och uv-behandla glas.

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs.

PLATS

Vi ses gården utanför kulturhus Agora i Skäggetorp, Linköping (Skäggetorp Centrum)

Om BOOM!

BOOM! är en glasgrupp bestående av Sara Lundkvist, Nina Westman, Matilda Kästel, Ammy Olofsson och Erika Kristofersson Bredberg. Tillsammans jobbar de med projekt som handlar om att bryta normer inom främst glasscenen och att fler unga ska få möjlighet att uppleva glas och konsthantverk. Den mobila glasstudion Spajsy är en ombyggd släpvagn med en specialbyggd smältugn.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Linköping

info.linkoping@folkuniversitetet.se

Tid
06 aug 2020 - 06 aug 2020
To 14:00 - 15:30
Tillfällen
1
Studietimmar
2
Kurs-ID
1078695
Fåtal platser kvar
Pris
0 kr