Skriv mer! Klarspråk och kreativt skrivande i ett

Plats Poppius

Skriv mer än texter på jobbet och hitta till din kreativa förmåga – låt klarspråk och kreativitet befrukta varandra. Gå från effektiva jobbtexter till gestaltning, kreativitet och lust. Och kanske tillbaka. Det ena leder så att säga till det andra. 

Boka nu

Sista anmälningsdag 23-10-29
Om vi lär oss att skilja på hur vi skriver utifrån olika syften och användning och ger oss friheten att ibland breda ut oss, kommer det ge oss möjlighet att välja vilken text vi ska skriva – och göra det bra.

Innehåll

Kursen rymmer allt från klarspråk och lättläst till lustfyllda lekfulla skrivövningar. Kursen varvar teori med korta och långa skrivövningar. Du får träna på att skriva till olika läsare och utifrån olika syften, men också att producera rent kreativa texter.

Du kommer att få verktyg för att skriva vårdat, enkelt och begripligt – när det är det du behöver. Samtidigt kommer du att utvecklas som kreativ skribent och hitta, eller kanske hitta tillbaka till, din kreativa skrivådra.

Kursledaren är generös med respons på de texter du skriver under kursen, du kommer också att få tillfälle att utföra enklare textanalys och själv ge respons på andras texter.

Kursen är på två heldagar. 

Ur innehållet
•    Få tillbaka skrivlusten
•    Varför skriver du?
•    Till vem skriver du?
•    Gräv där du står – ta hjälp av dina minnen
•    Om klarspråk och språklagen
•    Hur skriver du klarspråk?
•    Förenkla och förnya språket
•    Håll din läsare i handen – genom hela texten

Vem kan gå?

En kurs för dig som vill utveckla ditt skrivande till att bli mer medvetet och kreativt. Du kanske vill ha mer skrivteknik eller tycker att du skriver tråkigt och har fastnat i ordval och uttryckssätt. 

Kursens lärare

Lena Malmsten Bäverstam har mer än 20 års erfarenhet av att hålla skrivkurser på Poppius, via sitt företag Ordblick, på Stockholms universitet och på Södertörns högskola. Hon har en god förmåga att få deltagarna att våga kasta sig ut i gestaltning, kreativitet och lust, och samtidigt se vad som skulle få texten att växa ytterligare.

Anmälningsvillkor och avbokningsregler

Kursledare

Lena Malmsten Bäverstam

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
16 nov 2023 - 17 nov 2023
Torsdag, Fredag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
tor 16 nov 2023 kl 09:00-15:15
  • fre 17 nov 2023 kl 09:00 - 15:15
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
104579
Pris
6000 kr