Skriva lust, Distans Live

Plats Stockholm

Grundkurs för dig som vill finna nya djup i dina karaktärer genom att förstå och förhålla dig till deras sexualitet.

Boka kursen nu

Skapa sexscener i din roman eller novell – explicit eller subtilt. Kursen vänder sig även till dig som skriver, eller som vill börja skriva, erotik.

  • Ladda scener
  • Bygga upp spänning
  • Lustvokabulär
  • Klippa scener elakt (!) och snyggt
  • Att INTE skriva ut kan vara att skriva in mellan raderna
  • Gå in i karaktär
  • Skriva lust och skrivlust

Kursupplägg

Totalt åtta kurstillfällen varav det första och det sista i Stockholm och övriga online. September till december 2022. Onlinemötena sker via Zoom och det egna arbetet blir workshops för övningar, exempel att läsa. Även en kortare individuell skrivcoachning i ett eget projekt finns med under kursen.Datum: 7/9 och 14/12 ses vi på plats på Kungstensgatan 45 i Stockholm. Övriga datum via Zoom: Läraren sänder Zoomlänk i god tid till deltagarna.

Efter detta följer en kort skriv- eller gruppövning som speglar föreläsningens tema. Deltagarna får också en hemuppgift efter varje lektion så att man själv kan experimentera och därmed fördjupa sin förståelsegrund. Vid de två första kurstillfällena ägnas tid åt att skapa ett tryggt och öppet klimat i gruppen, samt att förklara och prova på den metod som ligger till grund för de fortsatta textsamtalen. Vi kommer också att prata om hur vi skapar tid och rum för skrivandet i vardagen. Huvudparten av varje lektion kommer sedan att ägnas åt samtal om de texter som deltagarna själva har författat i form av skrivövningar på plats eller som fördjupningsuppgifter hemma.Kursen har även en gästlärare; Maria Bundin.

Material

Det material som används är deltagarnas egna texter och utdrag ur skönlitterära verk.Kursdatum: onsdag kväll, jämna veckor: 7/9 - 14/12.

Kursledare

Sara Olsson är författare, förläggare och sexrådgivare. Aktuell i författarduon Brundin & Olsson för BLANCHEstories 2022. Novellerna Jazzklubben och Roviken (Saga Egmont förlag, 2020) ges ut internationellt hösten 2021 på flera språk. Sara har skrivit romanen DEAD & ALIVE och thrillern Dolt under jord, den senare med Martin Falkman. Fyra självbiografier/fackböcker med Ekerlids förlag samt medverkan i antologin Svensk haiku.

Kursledare

Maria Brundin är författare, redaktör, skribent och ljudboksinläsare. Aktuell i författarduon Brundin & Olsson för BLANCHEstories 2022. Författare till Lydaserien. Medverkat i flera antologier. Under en termin var hon mentor för studenter som läste Creative Writing in English vid HiG.

Kursledare

Sara Olsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
07 sep 2022 - 14 dec 2022
On 18:00 - 21:15
Tillfällen
8
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1142719
Pris
5175 kr