Muntlig Berättarkonst

Plats Skellefteå

Vill du utveckla din förmåga att berätta muntligt? Under kursen får du verktyg och inspiration till att använda dig av muntligt berättande i din vardag. Kursen innehåller grundläggande berättarövningar. Du får även besöka Sara Kulturhus för att delta i en BERÄTTARKVÄLL.

Boka kursen nu

En kurs i sex steg där du får verktyg och inspiration till att använda dig av muntligt berättande i din vardag. Du får upptäcka möjligheterna med berättarkonsten och utveckla ditt eget sätt att berätta.

Kursen innehåller grundläggande berättarövningar, kropp, röst, fantasi, improvisation. Minnestekniker och hur du kan ge berättelserna liv. Hur du hittar ditt eget unika sätt att berätta på. Du får också se andra och bli inspirerad av dem.

Du behöver inga förkunskaper, det viktigaste är att du vill och är nyfiken. Under kursen har du möjlighet att utforska hur du vill använda berättandet i ditt liv. Hur du vill använda dina nya kompetenser.

Kursinnehåll

 • Lektion 1: Var finns berättelserna? Fantasins betydelse. Kropp och röst. Grundläggande berättartekniker. Lekfullt och kreativt.
 • Lektion 2: Kroppen, rösten, uttrycket. Hitta ett språk och ett uttryck som du känner dig bekväm med. Experimentellt och undersökande. Konsten att lyssna.
 • Lektion 3: Skapa egna berättelser. Minnestekniker, dramaturgi, start och avslut. Experimentera, undersöka, reflektera. Hitta ditt eget unika sätt att berätta på.
 • Lektion 4: Berättelser och text. Ge liv åt berättelser som redan finns i text. Minnestekniker och improvisation. Variera och experimentera med berättelsens byggstenar. Skapa något eget ur en befintlig berättelse.
 • Lektion 5: Tillsammans besöker vi Sara Kulturhus och ser BERÄTTARKVÄLL – VILDA BERÄTTELSER. Arrangör Nordiskt Berättarcentrum, en berättarkväll med lokala stjärnor från Västerbotten. ”Vi samarbetar med Skelleftebygdens Berättarförening och Berättarnät Norr för att lyfta den fantastiska berättarkompetens som finns närmast oss.
 • Lektion 6: Berätta för andra. Välja berättelse. Ge och få respons. Använda rummet. Vara förberedd och fokuserad. Finslipa. Dela med sig av berättelser och lyssna till nya berättelser. Reflektera över hur du vill använda detta i din vardag.

Kursledaren

Rose-Marie Lindfors, Berättare & Dramapedagog, med rötterna i de Västerbottniska skogarna och myrarna. Mötte det muntliga berättandet tidigt och så fort jag lärde mig läsa dök jag in i alla böcker jag kom över. Så berättelser har spelat en stor roll under hela min uppväxt. Den fantasiförmåga jag fått tack vare det har jag haft stor glädje av. Den har tagit mig till helt nya platser och öppnat många oväntade dörrar.
Har arbetat som dramapedagog och berättare sedan 1985, med estetiska lärprocesser, dramapedagogik, musikterapi och skapande verksamheter inom offentlig verksamhet, i föreningslivet och inom folkbildningen.

Kursledare

Rose-Marie Lindfors

- Jag mötte det muntliga berättandet tidigt och så fort jag lärde mig läsa dök jag in i alla böcker jag kom över. Så berättelser har spelat en stor roll under hela min uppväxt. Den fantasiförmåga jag fått tack vare det har jag haft stor glädje av. Den har tagit mig till helt nya platser och öppnat många oväntade dörrar.

Rose-Marie Lindfors är Berättare & Dramapedagog, med rötterna i de Västerbottniska skogarna och myrarna.

Har arbetat som dramapedagog och berättare sedan 1985, med estetiska lärprocesser, dramapedagogik, musikterapi och skapande verksamheter inom offentlig verksamhet, i föreningslivet och inom folkbildningen.

kursledare Rose-Marie Lindfors

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Skellefteå

skelleftea@folkuniversitetet.se

Kursperiod
7 feb 2023 - 14 mar 2023
Tisdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
tis 7 feb 2023 kl 18:00-20:30
 • tis 14 feb 2023 kl 18:00 - 20:30
 • tis 21 feb 2023 kl 18:00 - 20:30
 • tis 28 feb 2023 kl 18:00 - 20:30
 • tis 7 mar 2023 kl 18:00 - 20:30
 • tis 14 mar 2023 kl 18:00 - 20:30
Plats
Kanalgatan 51, 93132 SKELLEFTEÅ
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
500079
Pris
1200 kr