Workshophelg i munspel

Plats Umeå

Är du nyfiken på munspel? Under en hel helg kommer vi tillsammans med Erland Westerström att jobba med spännande områden som andnings- och spelteknik, tonböjning, tungblockering, komp- och solostrukturer.

Boka kursen nu
Munspelet är ett anspråkslöst instrument med oanade möjligheter. Det är litet och går alltid att ta med sig men trots den ringa storleken går det att få ut riktigt mycket musik ur det. Munspel är särskilt vanligt inom blues och folkmusik men i princip går det att spela all sorts musik på munspel.

Under en intensiv helg kommer vi att gå igenom de viktigaste grunderna: Kontroll över andningen, att spela en ton i taget, var tonerna finns på instrumentet och hur du kan jobba med att få en fin klang. Vi kommer också att spela några låtar ihop.

Behöver jag några förkunskaper?

Det behövs inga särskilda förkunskaper för att gå kursen, du behöver inte kunna läsa noter eller ha spelat andra instrument. Vi kommer att spela på diatoniska munspel i C-dur, antingen kan du ta med dig ett eget eller så går det att köpa på plats direkt av kursledaren.

Vars håller vi till?

Helgen kommer att genomföras på: Folkuniversitetet i Umeå, Nygatan 43 - Vid anmälan kommer du att få mer information kring upplägg och det praktiska! Vi bjuder på enkelt fika under helgen, men glöm inte att ta med egen lunch!

Datum: 13-14 november
Tid: 10.30- 16.00

Om kursledaren:

Erland Westerström är folkmusiker och riksspelman på munspel. Han är utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Erland är en mångsidig och uppskattad pedagog med flera års erfarenhet av att undervisa, både nybörjare och mer erfarna musiker. Han är specialiserad inom svensk folkmusik men har ett brett musikaliskt intresse och erfarenhet från olika genrer. Erland är passionerat nyfiken på allt som har med munspel att göra och är alltid på jakt efter att lära mig mer om instrumentet. Genom åren har han lärt sig mycket som han gärna delar med sig av till andra.

Kursledare

Erland Westerström

Erland är en mångsidig och uppskattad pedagog med flera års erfarenhet av att undervisa, både nybörjare och mer erfarna musiker. Han är specialiserad inom svensk folkmusik men har ett brett musikaliskt intresse och erfarenhet från olika genrer.

Erland är folkmusiker och riksspelman med munspel som huvudinstrument. Han är utbildad musiker på Kungliga Musikhögskolan med inriktning svensk folkmusik. När han inte undervisar är Erland aktiv både som solomusiker och i olika band/ensembler.

Erland Westerström

Har du frågor?

Kontakta Peter Wester

peter.wester@folkuniversitetet.se

Tid
13 nov 2021 - 14 nov 2021
Lö 10:30 - 16:00
Sö 10:30 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Nygatan 43, 90330 Umeå
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1111249
Fåtal platser kvar
Pris
850 kr