Bli låtskrivare Distans

Plats Distans

Vill du lära dig skriva låtar? Kom igång med låtskrivarkursen online och upptäck låtskrivaren i dig.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

På den här distanskursen lär du dig grunderna i låtskrivande, övningar och tekniker för att hitta in i din kreativitet. Du bygger upp ditt självförtroende som låtskrivare och går från idé till färdig låt.

Kursupplägg

Kursen består av tre moduler:

  • Del 1 "Vad är en låt?" ger dig en grund att stå på inför ditt egna låtskrivande och består av fem kapitel med en uppgift för varje.

  • Del 2 "Övningar och tekniker" här får du prova tio olika skriv- och musikövningar som sätter fart på din kreativitet och ditt skapande.

  • Del 3 "Skapa din låt" här ligger fokuset på att skapa din låt och du får ytterligare övningar, tekniker och tips liksom vägledande Skypemöte för att bolla dina låtidéer.

Målgrupp

Den här kursen passar nybörjaren och den som nyligen börjat skriva låtar. Det är inget krav att spela något instrument, då det finns många musikprogram med förprogrammerade instrument att använda.

Material

Du behöver dator eller surfplatta/smartphone med internetuppkoppling. Anteckningsblock eller dator/surfplatta/smartphone där du kan skriva ner övningar och låtidéer. Smartphone med ljudinspelningsfunktion (röstmemo) eller ladda ner programmet Audacity gratis till din dator, för att spela in dina låtidéer.

Kursledare

Sabina Chantouria

Sabina är låtskrivare och musikvetare, som trots sin unga ålder har flera års erfarenhet av musikbranschen.

Sabina Chantouria har en fil-kandidatexamen i musikvetenskap från Lunds universitet, inom sin kandidat har hon bland annat läst arrangering/komposition, musikproduktion och digital kommunikation.

Sabina har en gedigen erfarenhet av musikbranschen, hon är verksam som musiker, låtskrivare och driver eget skivbolag. Hon har gett ut skivor, haft sin musik spelad i svensk, internationell radio liksom solokonserter i Sverige och utomlands. Sabina var finalist i Georgiens melodifestival inför Eurovision 2017 och tävlade med en egen låt i World Champhionship of Performing Arts i Hollywood 2011.

Låtskrivarkursen inspirerar deltagarna till att utveckla sin kreativitet – att gå från idé till färdig låt – genom kunskap, övningar och tekniker. Centralt i kursen är att bygga upp sitt självförtroende som låtskrivare och att våga tro på sin egen kreativitet liksom att utveckla sin förståelse för låtskrivandet.

Sabina Chantouria

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
25 feb 2021 - 17 jun 2021
To 18:00 - 19:30
Tillfällen
15
Studietimmar
30
Kurs-ID
1091638
Pris
2295 kr