Prova på Dans för Parkinson/Neurodans DistansLive

Plats Distans

Dans för Parkinson är en metod och ett redskap för att träna och dansa med personer som har Parkinsons sjukdom. Neurodans är samma metod där vi inkluderar även andra neurologiska diagnoser. Här har du en möljighet att prova gratis!

Boka kursen nu

Vad är Dans för Parkinson? Dans för Parkinson är en metod att dansa med personer som har Parkinsons sjukdom. Metoden är utarbetad av Mark Morris dance group i USA, våra danspedagogerna är alla utbildade i metoden och godkända ledare.
Forskning visar att dans har mycket positiva effekter för personer Parkinsons sjukdom, och andra neurologiska diagnoser som tex stroke och MS.
Dansen utvecklar hjärnan och kroppens motorik, bygger självförtroende och livsglädje.
I dansen arbetar vi med fantasi, kreativitet, eget uttryck och glädje.
Alla ska känna dig välkommen i dansens värld. Vi använder olika musik och dansstilar, vi leker med rytm och puls, det estetiska uttrycket och känner oss vackra och starka. Med dans tränar vi balans, rytm, dynamik, koordination, styrka och kondition.
Hos oss är du dansare!

Dansklass digitalt:
Just nu har vi dansklasserna digitalt. Det betyder att du sitter hemma vid din dator/padda och följer oss danspedagoger i rörelserna. Detta sker på den digitala plattformen Zoom, där man har sin kamera påslagen och ser danspedagogen, och möter andra deltagare.
Du sitter på en stol och värmer upp kroppen med dans i några övningar. Sedan står du vid din stol och håller i ryggstödet där vi dansar balett och andra balansövande danser, alla övningar går att göra sittande och du dansar utifrån din dagsform.
Vi övar även koreografi och förflyttning bredvid din stol, med mycket takt och glädje. Vi avslutar sittande med nedvarvning. I dansen får man röra sig hur man vill, vi skapar en tillåtande stämning, med glädje till rörelse. Vi använder härlig musik och uttrycker oss med dans, och träffar nya vänner!

Denna kurs kommer att ske digitalt via Zoom. Länkar skickas till varje anmäld deltagare innan uppstart.
Du behöver ha kameran påslagen så att vi kan få kontakt och ge en så bra klass som möjligt. Ha en stabil stol utan armstöd och utrymme runt dig.

30 minuter innan klass öppnar vi mötet för att du i god tid kan testa tekniken och möta andra i gruppen.

Prova på: att prova på är gratis men föranmälan krävs. Tryck "boka kursen nu" för att boka din plats!

Kursen hålls i samarbete med omsorgskontorets Mötesplatser för seniorer i Södertälje kommun samt Balettakademin, Stockholm.

För deltagare 65+ som bor i Södertälje kommun erbjuds kursen till ett rabatterat pris. Invånare från Södertälje kommun betalar endast 400kr för kursen

Kursledare

Sara Capossele

Sara Capossele är i grunden dansare i samtida dans och argentinsk tango, samt är utbildad i konstvetenskap, dansterapi grund och projektledning inom det kulturella fältet.

Under de senaste åren har hon undervisat dans för olika målgrupper i alla åldrar, som ett sätt att hjälpa frigöra kreativitet, lust och energi. För Balettakademien i Stockholm har Sara undervisat i Dans för Parkinson och Neurodans. Idag jobbar hon för Södertäljes mötesplatser för seniorer, där hon fortsätter samverka med föreningar och studieförbund för att sprida dansens positiva inverkan på hälsan.

sara_capossele

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
30 aug 2021 - 30 aug 2021
Må 11:00 - 11:45
Tillfällen
1
Studietimmar
1
Kurs-ID
1102368
Pris
0 kr